کاهش محسوس فساد در دولت یازدهم؛ رییس سازمان بازرسی کل کشور:

کاهش محسوس فساد در دولت یازدهم؛

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبر شرق به نقل از ایرنا، در جلسه مبارزه با فساد اقتصادی که امروز برگزار شد، معاون اول رییس جمهوری با بیان اینکه مبارزه با فساد باید با تمام وجود در قوای سه گانه دنبال شود، گفت: یکی از مهمترین آسیب های مبارزه با فساد برخورد سیاسی و جناحی با این موضوع است.

اسحاق جهانگیری این مطلب را در جلسه مبارزه با فساد اقتصادی بیان کرد و افزود: همه کسانی که مسئولیت دارند باید برای مبارزه واقعی و ریشه ای با فساد، به این تعهد اخلاقی پایبند باشند که در مبارزه با فساد نباید به این جناح یا آن جناح سیاسی توجه کنند و باید در تمام موارد در چارچوب قوانین و مقررات عمل شود.
وی با بیان اینکه مردم نباید از اظهارات مسئولانی که در امر مبارزه با فساد مسئولیت دارند، احساس برخورد سیاسی یا تبعیض آمیز کنند، ادامه داد: اگر این اتفاق بیفتد گام های بلندی در مسیر مبارزه با فساد برداشته خواهد شد.

**تفکیک بدهکاران بانکی/صرف داشتن بدهی جرم و فساد نیست
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به ارائه طرح جامع پیشگیری از مطالبات غیر جاری بانکی که از سوی دبیرخانه ستاد در جلسه ارائه شد، گفت: باید میان کسانی که با زد و بند تسهیلات دریافت کرده اند و برای بازپرداخت بدهی خود گردن کلفتی می کنند و کسانی که به خاطر شرایط اقتصادی کشور با مشکل مواجه شده اند، تفکیک قائل شویم. جهانگیری افزود: صرف داشتن بدهی بانکی به معنای جرم و فساد نیست. کسانی که به دلیل شرایط اقتصادی کشور با مشکل و بدهی مواجه شده اند، باید مورد حمایت قرار گیرند تا بتوانند واحدهای تولیدی خود را احیا کنند و در مقابل، باید با کسانی که برای بازپرداخت بدهی خود هیچ اقدامی انجام نمی دهند با جدیت برخورد کرد و از هر گونه مماشات با این افراد بپرهیزیم.
وی با اشاره به گزارش ارائه شده در جلسه در خصوص ایجاد سامانه متمرکز اطلاعات، تسهیلات و سامانه های فرعی که به منظور شفاف سازی و مقابله با سوء استفاده طراحی شده است، گفت: این سامانه ها برای جلوگیری از انباشت مطالبات غیر جاری بانکی است و لازم است هر چه سریعتر اطلاعات مورد نیاز این سامانه ها تکمیل و فعالیت آنها آغاز شود.
جهانگیری از اعضای ستاد خواست پیش نویس طرح جامع پیشگیری از مطالبات غیر جاری بانکی را به دقت مورد بررسی قرار دهند و ضمن ارائه نظرات به دبیرخانه ستاد تلاش شود که طرح، مصوب و برای اجرا ابلاغ شود.
وی در ابتدای این جلسه نیز با یادآوری حادثه تلخ و ناگوار ساختمان پلاسکو، آتش نشانان را افرادی بزرگ و فداکار توصیف کرد و افزود: این افراد در جریان حادثه پلاسکو با علم به اینکه این ساختمان در آستانه ریزش قرار دارد برای نجات شهروندان و کسانی که در ساختمان مانده بودند کار بزرگی انجام دادند و همه ملت ایران را داغدار کردند.
معاون اول رییس جمهوری همچنین با اشاره به حضور چشمگیر مردم در مراسم تشییع پیکر شهدای آتش نشان گفت: انصافا مردم در این مراسم سنگ تمام گذاشتند و باید قدردان این مردم که در مواقع لزوم همواره در صحنه حضور دارند، باشیم.

**اژه ای:لزوم توجه به علل انباشت مطالبات غیر جاری بانکی
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای معاون اول قوه قضاییه نیز در این جلسه ضمن برشمردن علل اصلی ایجاد معوقات بانکی، گفت: عدم اعتبار سنجی متقاضیان دریافت تسهیلات، عدم نظارت بانک های عامل بر عملکرد دریافت کنندگان تسهیلات، ضعف قوانین، سوء عملکرد برخی بانک ها و پذیرش سفارشات از جمله علل اصلی انباشت مطالبات غیر جاری بانک ها است که برای جلوگیری و پیشگیری از آن باید به این نکات مهم توجه شود.

**پزشکیان:اجرای درست قوانین وقوع تخلفات را ناممکن می کند
مسعود پزشکیان نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی هم در این نشست بر ضرورت راه اندازی سیستم جامع داده ها شامل اجرایی شدن کامل ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم،کد هویت،‌ کد پستی و کاداستر تاکید کرد و گفت: اگر قوانینی که وجود دارد به درستی اجرا شود و هویت و اطلاعات فردی اشخاص مشخص باشد، وقوع تخلفات تا حد زیادی ناممکن می شود و بسیاری از مفاسد نظیر رانت، قاچاق و پولشویی از بین می رود.

**سیف:کاهش ۳ درصدی معوقات بانکی در سه سال اخیر
در این جلسه رییس کل بانک مرکزی هم از کاهش ۳ درصدی معوقات بانکی در طول سه سال اخیر به خصوص در پرونده های بزرگ خبر داد و گفت: هماهنگی خوبی میان بانک ها، قوه قضاییه و بانک مرکزی ایجاد شده و برخی بدهکاران کلان بانکی که تا کنون قصد پرداخت بدهی خود را نداشته اند، وارد مذاکره شده اند ضمن آنکه بانک مرکزی موضوع معوقات بانکی را تحت آسیب شناسی قرار داده و در حال اتخاذ تدابیری است که هم معوقات کاهش پیدا کند و هم از تکرار آن جلوگیری شود.

**سراج: کاهش محسوس فسادهای بزرگ در دولت یازدهم
ناصر سراج رییس سازمان بازرسی کل کشور هم در این نشست از ارتقا جایگاه ایران در شفافیت و مبارزه با فساد خبر داد و گفت: علیرغم اینکه این گزارش جهانی در خصوص ایران به همراه سوء نیت و با ملاحظات سیاسی ارائه می شود اما رتبه فعلی ایران که در گزارش اخیر ارائه شده بهترین رتبه طی ۱۰ سال گذشته است. ضمن آنکه میزان فساد به ویژه فسادهای بزرگ در این دولت کاهش محسوسی داشته است.

**دادستان تهران آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی را تشریح کرد
در ادامه این جلسه دادستان تهران گزارشی از آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی و نیز بازداشت یک نفر از همدستان وی ارائه کرد و گفت: اطلاعات این پرونده در حال تکمیل است و قوه قضاییه موضوع را با جدیت پیگیری می کند.
در این جلسه که وزرای امور اقتصادی و دارایی، اطلاعات، دادگستری، رییس کل بانک مرکزی و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند، کاظم پالیزدار دبیرستاد گزارشی از پیش نویس طرح جامع پیشگیری از مطالبات غیر جاری بانکی و جلسات متعددی که برای تدوین این طرح برگزار شده است، ارائه کرد و راهکارهای مبارزه با انباشت مطالبات غیر جاری بانکی همچون ارتباط میان سامانه های اطلاعاتی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در پایان این نشست مقرر شد با توجه به موافقت اکثریت اعضای ستاد با کلیات طرح و وجود برخی اشکالات جزئی، طرح مذکور با اهتمام اعضا، ظرف مهلت مقرر نهایی شود تا برای اجرا ابلاغ شود.