استانداردسازی مراکز شبانه‌روزی سالمندان در خراسان جنوبی خراسان جنوبی در جمع پنج استان نخست کشور در استانداردسازی مراکز شبانه‌روزی سالمندان

استانداردسازی مراکز شبانه‌روزی سالمندان در خراسان جنوبی خراسان جنوبی در جمع پنج استان نخست کشور در استانداردسازی مراکز شبانه‌روزی سالمندان


به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی اخبارشرق ایران از بیرجند، دکتر جمیله رضازاده در مراسم گرامیداشت هفته سالمند و رونمایی از طرح استانداردسازی مراکز شبانه‌روزی سالمندان خراسان جنوبی اظهار کرد: این برنامه با هدف توجه بیشتر به سالمندان و معرفی یکی از اقدامات مهم استان در حوزه استانداردسازی مراکز شبانه‌روزی سالمندان برگزار شده است.
وی با بیان اینکه بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت، افراد بالای ۶۰ سال سالمند محسوب می‌شوند، افزود: سالمندی دوره‌ای از زندگی است که همه انسان‌ها آن را تجربه خواهند کرد و باید تلاش کنیم این دوره به شکل سالم و همراه با حفظ استقلال فردی سپری شود.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی تأکید کرد: سالمندی الزاماً مساوی با بیماری، معلولیت یا ناتوانی نیست و هدف ما داشتن جامعه‌ای است که سالمندان آن از سلامت، استقلال و کیفیت زندگی مطلوب برخوردار باشند.
۹۱ هزار سالمند در خراسان جنوبی
رضازاده با اشاره به روند رو به رشد سالمندی در کشور گفت: جامعه جهانی به سمت سالمندی پیش می‌رود و سرعت این روند در ایران نیز قابل توجه است؛ بنابراین باید از هم‌اکنون برای آینده سالمندی جمعیت و ارائه خدمات متناسب با نیازهای این گروه برنامه‌ریزی کنیم.
وی بیان کرد: در خراسان جنوبی حدود ۹۱ هزار سالمند زندگی می‌کنند که بخش قابل توجهی از آنان را زنان تشکیل می‌دهند و از این تعداد، حدود ۱۷ هزار و ۴۸۰ سالمند تحت پوشش بهزیستی قرار دارند.
وی ادامه داد: بیش از ۱۶ هزار نفر از سالمندان تحت پوشش بهزیستی دارای معلولیت هستند، ۶۸۱ نفر زن سرپرست خانوار و بیش از ۲ هزار نفر نیز از بهزیستی مستمری دریافت می‌کنند. همچنین حدود ۴ هزار سالمند در شهرستان بیرجند تحت پوشش بهزیستی قرار دارند.
شناسایی بیش از ۴ هزار سالمند تنها
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به وضعیت سالمندان تنها در استان گفت: بیش از ۴ هزار سالمند تنها در خراسان جنوبی شناسایی شده‌اند که از این تعداد، بیش از یک‌هزار نفر در شهرستان بیرجند زندگی می‌کنند.
رضازاده با اشاره به فعالیت مراکز شبانه‌روزی سالمندان در استان افزود: در حال حاضر پنج مرکز شبانه‌روزی سالمندان در شهرستان‌های بیرجند، قاین، فردوس و طبس فعال است و در مجموع ۱۱۶ سالمند از خدمات این مراکز بهره‌مند می‌شوند.
توسعه خانه‌های سالمندان با رویکرد خانواده‌محوری
وی همچنین از فعالیت سه خانه سالمندان در استان خبر داد و گفت: تفاوت خانه‌های سالمندان با مراکز شبانه‌روزی در این است که خانه‌ها به محیط واقعی خانواده نزدیک‌تر بوده و جمعیت کمتری دارند؛ به‌گونه‌ای که حداکثر ۱۰ نفر می‌توانند در هر خانه حضور داشته باشند.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی تصریح کرد: سیاست سازمان بهزیستی حرکت به سمت خانواده‌محوری است و تلاش می‌کنیم خانه‌های سالمندان را توسعه دهیم تا سالمندانی که تنها هستند و امکان زندگی در کنار خانواده را ندارند، بتوانند در محیطی شبیه خانه و با استقلال بیشتری زندگی کنند.
ارائه خدمات مراقبت و توانبخشی در منزل
رضازاده با اشاره به توسعه خدمات غیرشبانه‌روزی اظهار کرد: در حال حاضر ۳۲ سالمند در استان از خدمات مراقبت در منزل و ۱۴۳ نفر نیز از خدمات توانبخشی در منزل استفاده می‌کنند و چهار مرکز در سطح استان در این حوزه خدمات ارائه می‌دهند.
وی بر ضرورت مناسب‌سازی محیط جامعه برای سالمندان تأکید کرد و گفت: باید محیط جامعه به گونه‌ای آماده شود که سالمندان بتوانند با استقلال زندگی کنند، در فعالیت‌های اجتماعی حضور داشته باشند، به مکان‌های مورد علاقه خود مراجعه کنند و از خدمات مختلف اجتماعی بهره‌مند شوند.
خراسان جنوبی؛ جزو پنج استان پیشرو در استانداردسازی مراکز سالمندان
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان جنوبی درباره طرح استانداردسازی مراکز شبانه‌روزی سالمندان گفت: بر اساس ماده ۱۷ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، استانداردسازی مراکز شبانه‌روزی سالمندان در کشور الزامی شده و خراسان جنوبی از استان‌های پیشرو در اجرای این طرح است.
رضازاده افزود: خراسان جنوبی جزو پنج استان نخست کشور است که فرآیند استانداردسازی مراکز شبانه‌روزی سالمندان را انجام داده و امروز شاهد رونمایی از این اقدام هستیم.
وی ادامه داد: استانداردسازی مراکز در سه بخش خدمات، نیروی انسانی و فضای فیزیکی انجام شده و در مجموع ۲۶ شاخص و تعداد قابل توجهی زیرشاخص مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است.
رضازاده خاطرنشان کرد: اجرای این طرح با هدف ارتقای کیفیت خدمات، افزایش ایمنی و بهبود شرایط زندگی سالمندان در مراکز شبانه‌روزی انجام شده و می‌تواند نقش مؤثری در ارتقای کیفیت مراقبت و توانبخشی این گروه از جامعه داشته باشد.

خبر از امیرحسین صادقپورخبرنگار پایگاه خبری تحلیلی اخبارشرق ایران