هیچ اولویتی مهم‌تر از معیشت مردم نیست

هیچ اولویتی مهم‌تر از معیشت مردم نیست

استاندار خراسان جنوبی: هیچ اولویتی مهم‌تر از معیشت مردم نیست

استاندارخراسان جنوبی باتأکیدبراینکه امروزمهم‌ترین دغدغه استان،معیشت مردم وکنترل بازاراست ازدستگاه‌های اجرایی خواست بابرنامه‌ریزی و نظارت مستمروتأمین مطمئن کالاهای اساسی،شرایطی فراهم کنندکه مردم کاهش قیمت و آرامش بازاررادر زندگی روزمره خوداحساس کنند.

به گزارش اخبار شرق ایران، در جلسه ستاد تنظیم بازار خراسان جنوبی که با حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی، نمایندگان اصناف و فعالان اقتصادی برگزار شد، سید محمدرضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی با قدردانی از تلاش‌های دستگاه‌های عضو ستاد گفت: تلاش جهادی همه همکاران، موجب شد در ماه‌های اخیر شاهد ثبات نسبی قیمت‌ها باشیم. اما برای ما رضایت مردم معیار اصلی است و تا زمانی که مردم در سفره خود کاهش قیمت‌ها را لمس نکنند، قانع نیستیم.

استاندار در بخش مهمی از سخنان خود با اشاره به اهمیت آمادگی استان برای شرایط احتمالی گفت: استان باید برای حداقل یک ماه، ذخایر مطمئن کالاهای اساسی داشته باشد. سؤال این است که اگر اتفاق غیرمترقبه‌ای رخ دهد، آیا برای یک ماه آینده آرد، برنج، گوشت و سایر اقلام ضروری در انبارها وجود دارد؟ این موضوع باید فوری بررسی و تثبیت شود.

وی اقلام اولویت‌دار را گندم، برنج، مرغ منجمد، گوشت منجمد، شکر و خرما عنوان کرد و افزود: این کالاهای استراتژیک ستون معیشت مردم هستند و کوچک‌ترین خلل در تأمین یا توزیع آنها قابل قبول نیست.

هاشمی با اشاره به دوردست بودن استان گفت: با وجود فاصله و هزینه‌های حمل‌ونقل، کارهای خوبی انجام شده و بازار از نظر کالاهای اساسی در وضعیت قابل قبولی قرار دارد؛ اما باید مراقبت‌ها شدیدتر شود.

استاندار با اشاره به تعدد مناسبت‌های پیش رو هشدار داد: شب یلدا، ماه‌های رجب و شعبان، و سپس نوروز در پیش است. هر یک از این مناسبت‌ها تقاضای ویژه‌ای در بازار ایجاد می‌کند و ما باید قبل از افزایش تقاضا، تأمین و نظارت را تقویت کنیم.

وی اختصاصاً به موضوع میوه شب یلدا و نوروز اشاره کرد و گفت: مردم انتظار دارند میوه با کیفیت و قیمت مناسب تهیه کنند؛ بنابراین از همین امروز باید تأمین، ذخیره‌سازی و شبکه توزیع میوه به‌صورت ویژه مدیریت شود. کیفیت میوه‌ها باید مطلوب باشد و هیچ کمبودی پذیرفتنی نیست.

سید محمدرضا هاشمی با تمجید از همراهی اصناف استان اظهار داشت:کسبه خراسان جنوبی با دینداری، انصاف و روحیه پاک، در این دوره همراهی مثال‌زدنی داشته‌اند. اتحادیه‌های صنفی نقش مؤثری در آرامش بازار ایفا کرده‌اند و از آنها صمیمانه تشکر می‌کنم.

وی پیشنهاد داد برای تقویت اقدامات ایجابی، کسبه خوش‌نام معرفی و مورد تقدیر عمومی قرار گیرند و گفت: تقدیر از کسبه خوش‌رفتار در نمازجمعه و مجامع عمومی اثرگذارتر از برخوردهای سلبی است. البته برخورد قانونی در جای خود ضروری است، اما تشویق همیشه نتیجه بهتری دارد.

استاندار با تأکید بر اینکه هیچ موضوعی در استان مهم‌تر از تنظیم بازار نیست، تصریح کرد: اگر لازم باشد هر روز جلسه بگذاریم تا خروجی مشخص داشته باشد. بازار نیاز به مراقبت روزانه دارد و کوچک‌ترین غفلت می‌تواند باعث اخلال شود.

وی خطاب به مدیران دستگاه‌ها گفت: کالایی که تأمین می‌شود باید به‌موقع، شفاف و عادلانه بین مردم توزیع شود؛ از مرکز استان تا دورترین روستاهای دهستان لانو و عشق‌آباد. هیچ منطقه‌ای نباید از چرخه تأمین و توزیع جا بماند.

هاشمی با تأکید بر اهمیت بانک اطلاعاتی انبارها گفت: بانک اطلاعات انبار داریم، اما کافی نیست؛ باید کاملاً به‌روز، دقیق و قابل اتکا باشد. برخی انبارها باید شناسایی شود و ذخیره‌سازی‌ها نیز باید منظم و قابل رصد باشد.

وی هشدار داد: هر لحظه ممکن است اتفاقی بیفتد. اگر امروز صبح حادثه‌ای رخ دهد، آیا ما برای یک ماه آینده ذخیره کافی برای مردم داریم؟ این موضوع نباید حتی یک روز تأخیر داشته باشد.

استاندار از برنامه‌ریزی برای همکاری با استان سیستان و بلوچستان برای تأمین برنج خبر داد و گفت: با استاندار سیستان و بلوچستان جلسه خواهیم داشت تا برنج با کیفیت و قیمت مناسب برای مردم استان تهیه شود. این همکاری می‌تواند به بهبود بازار کمک جدی کند.

وی افزود: استان ما به دلیل ارتباط با تجار و سرمایه‌گذاران استان سیستان و بلوچستان و همچنین سرمایه‌گذاران چینی فعال در منطقه، فرصت‌های خوبی دارد. نشست مشترک با سفیر ایران در چین نیز فرصت ارزشمندی ایجاد کرده است.