افزایش تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی؛ تعداد نمایندگان خراسان جنوبی تغییر می کند؟ موافقت وزارت کشور با افزایش تعداد نمایندگان:

افزایش تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی؛ تعداد نمایندگان خراسان جنوبی تغییر می کند؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبر شرق، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس گفت: افزایش ۴۰ نماینده به نمایندگان مجلس مورد موافقت وزارت کشور قرار گرفته و در جلسه‌ای نیز به کارشناسان شورای نگهبان اعلام کرده‌ایم که افزایش ۴۰ نفر مربوط به سال ۱۳۹۹ است.

محمد محمودی شاه‌نشین در خصوص روند افزایش تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: از یکشنبه هفته، مجامع استانی نمایندگان را به کمیسیون شوراها دعوت می‌کنیم و نظرات آن‌ها را در خصوص افزایش تعداد نمایندگان جویا می‌شویم.

نماینده مردم شهریار، قدس و ملارد با توجه به سیاست‌های کلی انتخابات که ازسوی رهبری ابلاغ شده بر معیار جمعیت در تعیین حوزه‌های انتخابیه تاکید شده است، بیان کرد: بر اساس آن جمعیت طرحی را آماده می‌کنیم تا افزایش ۴۰ نماینده به مجلس شورای اسلامی محقق شود.

محمودی شاه نشین گفت:  افزایش ۴۰ نماینده به نمایندگان مجلس شورای اسلامی مورد موافقت وزارت کشور قرار گرفته و  در جلسه‌ای نیز به کارشناسان شورای نگهبان اعلام کرده‌ایم که افزایش ۴۰ نفر مربوط به سال سال ۱۳۹۹ است.

وی افزود: تا امروز پیشنهاد افزایش ۳۱ نفر را به تعداد نمایندگان دریافت کرده‌ایم و به عنوان پیش نویس طرح نیز ارائه شده است ولی نظرات مجامع را می‌گیریم و توزیع این ۴۰ نفر را در بین استان‌ها انجام می‌دهیم.

به گزارش  خبر شرق، برای افزایش نمایندگان دولت باید لایحه‌ای به مجلس ارائه کند تا به تصویب نمایندگان برسد. در قانون اساسی ایران تعداد نمایندگان مجلس ۲۷۰ اعلام شده که در ماده ۶۴ آن آمده از تاریخ همه‏‌پرسی بازنگری قانون اساسی در سال ۱۳۶۸ پس از هر ده سال، با در نظر گرفتن عوامل انسانی، سیاسی، جغرافیایی و نظایر آنها حداکثر بیست نفر نماینده می‌تواند اضافه شود.

مجلس شورای اسلامی از سال ۶۸ و پس از برگزاری همه پرسی و تصویب ماده ۶۴ قانون اساسی، با ۲۷۰ نماینده آغاز به کار کرد و اولین لایحه برای تغییر تعداد نمایندگان در سال ۷۸ و پس از گذشت ۱۰ سال در دولت اصلاحات داده شد و بر اساس این لایحه می بایست تعداد نمایندگان از ۲۷۰ نفر به ۲۹۰ نفر برسد که این لایحه در آذر ماه سال ۷۸ به تصویب مجلس پنجم رسید و بر پایه آن، انتخابات مجالس ششم، هفتم و هشتم بر مبنای حضور ۲۹۰ نفر نماینده برگزار شد.

محمود احمدی‌نژاد لایحه افزایش تعداد کرسی‌های مجلس را با دو سال تاخیر در سال ۱۳۹۰ ارائه کرد و همزمان نمایندگان مجلس نیز طرحی برای افزایش تعداد نمایندگان ارائه کردند٬ اما چون دوره فعالیت مجلس هشتم در حال تمام شدن بود هیچکدام از این طرح و لایحه بررسی نشد. ولی مجلس هشتم دولت را مقصر دانست و گفت برای این لایحه “کارشناسی لازم” انجام نشده بود و به گفته مجلس بر اساس لایحه دولت، برخی استان‌ها از افزایش نمایندگان محروم شده‌ بودند.

در صورتیکه افزایش تعداد نمایندگان مجلس به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان برسد٬ دوره یازدهم مجلس که در سال ۱۳۹۹ آغاز می‌شود٬ با ۳۳۰ نماینده تشکیل می‌شود.