آمادگی نهادهای امدادی و عملیاتی برای مقابله با سیل در خراسان جنوبی؛
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: اولین موج بارش ها، دوشنبه این هفته در استان آغاز می شود، برای پیشگیری از خطر ناشی از رواناب و سیلاب، دستگاه های امدادی و عملیاتی از پنجشنبه هفته گذشته تدابیر لازم برای آمادگی اتخاذ کردند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبر شرق، سید ابلولحسن میرجلیلی افزود: با توجه به اخطاریه و هشدار سازمان مدیریت بحران کشور و اداره کل هواشناسی، در روزهای باقی مانده به پایانی بهمن و اسفند ۹۵شاهد بارندگی خوبی در استان خواهیم بود.
وی اضافه کرد: بر اساس پیش بینی هواشناسی نخستین موج بارشها روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری وارد استان می شود و بیشتر نقاط شمالی و مرکز استان را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی نسبت به احتمال جاری شدن سیلاب و رواناب در مناطق کوهپایه استان هشدار داد و یادآور شد: بار دیگر از مناطق در خطر سیل و حادثه خیر استان بازدید شد و تیم های بازرسی به مناطق مورد نظر اعزام شدند.
میرجلیلی با اشاره به ثبت ۴۵میلی متر بارندگی در برخی روستاهای نهبندان و بارش ۱۵میلی متری برابر یک سال زراعی در شهرستان بشرویه در بارندگی های اخیر اظهار کرد: بنا بر اعلام سازمان مدیریت بحران کشور، خراسان جنوبی با وجود خشکسالی ، فقر پوشش گیاهی کمترین میزان خسارت در پنج سال اخیر را داشت.
وی ادامه داد: تدابیر لازم برای پیشگیری از خسارت ناشی از جاری شدن سیل و رواناب نشست های هماهنگی در شهرستان ها برگزار شد؛ شهرداران و دهیاران به عنوان مدیر بحران شهری و روستایی مسئولیت خواهند داشت.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی ابراز امیدواری کرد که با توجه کاهش میزان بارش در فصل پاییز ، میزان بارش ها در نیمه نخست سال آبی جاری برابر با نیمه نخست سال آبی گذشته باشد.
وی یادآور شد: باابلاغ وزیر کشور به عنوان قائم مقام رئیس شورای عالی مدیریت بحران کشور شهردار و دهیار مدیران بحران شهری و روستایی هستند و رئیسان ستاد بحران شهرداری ها منصوب شدند که با هماهنگی سایر دستگاهها در صورت ضرورت به نحو مطلوبی خدمات رسانی شود.
به گفته میرجلیلی در اثر ۱۸سال خشکسالی در شرق کشور از جمله خراسان جنوبی، در اثر فرسایش خاک؛ فقر پوشش گیاهی میزان نفوذ پذیری آب در خاک خیلی کم است و با اندکی بارندگی منطقه شاهد جاری شدن رواناب و سیلاب خواهد بود.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری تمام سازمان ها و نهادهای خدمات رسانی و تمهیداتی که شهرداران و فرمانداران استان اتخاذ کرده اند، شاهد کمترین میزان خسارت باشیم.
اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی روزشنبه نیز در اطلاعیه اعلام کرد که بررسی خروجی مدل های هواشناسی حکایت از گسترش ناپایداری های جوی در طول هفته جاری و تاثیر امواج حاصله بر نیمه شرقی کشور دارد .
که روزهای شنبه و یکشنبه عمدتا به شکل وزش باد، افزایش ابر و بارشه ای رگباری پراکنده ظاهر خواهد شد.
از روز دوشنبه تقویت این موج سبب تشدید وزش باد و همچنین تشدید بارندگی در استان خواهد شد و انتظار می رود تا پایان هفته جاری به تناوب وقوع بارش های سنگین همراه با رعد و برق در اغلب مناطق استان رخ دهد.
این وضعیت می تواند سبب ایجاد رواناب و جاری شدن سیلاب در بخش هایی از استان به ویژه مناطق مرکزی و شمالی خراسان جنوبی شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی ۲۸ آذر ۹۵ به ایرنا گفته بود: خراسان جنوبی از مناطق حادثه خیز ایران است، از ۳۴ حادثه طبیعی که در کشور وجود دارد، ۲۶ مورد از مهمترین آنها در این استان رخ داده و یا احتمال وقوع آن وجود دارد.
این مسئول مهم ترین این حادثه ها را زلزله ، سیل، توفان ، خشکسالی، ریزگرد ها و … ذکر کرد که متاسفانه هر ۱۲سال بطور میانگین یک زلزله ویرانگر بالای ۶ درجه ریشتر در خراسان جنوبی ثبت شده است.
وی از جمله این زمین لرزه ها را زلزله های طبس ، فردوس ، بیرجند و زیرکوه عنوان کرد.
میرجلیلی اظهار کرد: تداوم ۱۸سال پدیده خشکسالی در استان نه تنها موجب فقر پوشش گیاهی شده بلکه میزان نفوذ پذیری آب در خاک هم کم شده است و بارندگی در حد ۲۰ملی متر سبب جاری شدن رواناب در استان می شود.
وی یادآور شد: خراسان جنوبی با توجه به وجود عرصه های بیابانی با بارندگی رگباری و آنی رو به روست و ظرف چند دقیقه بارانی که در طول ماه باید به بارد اتفاق می افتد.
وی در ادامه زمان سیلاب ها را در استان فصل بهار در ماههای فروردین و اردیبهشت و پایان فصل پاییز و فصل زمستان ذکر کرد که در اثر جاری شدن سیلاب خسارت هایی به زیرساخت های خراسان جنوبی وارد می شود.