
توزیع ۲۵ تن سرشاخه نیشکر در شهرستان درمیان
مدیرجهادکشاورزی درمیان گفت: برای اولین بار، ۲۵ تن سرشاخه نیشکر در سطح شهرستان توزیع خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرشرق به نقل از ایسنا منطقه خراسان جنوبی وحید ضیائیان احمدی، در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه خراسان جنوبی اظهارکرد: با توجه به نزدیک شدن شروع فصل کاشت گندم در شهرستان ، ضروری است برای پیشگیری از بروز بیماری سیاهک گندم و همچنین طغیان علفهای هرز در مزارع قبل از کاشت کشاورزان نسبت به ضدعفونی بذور خودمصرف با با سم قارچ کش مناسب نسبت به بوجاری و پاکسازی بذور گندم خودمصرف از باقیمانده بذر علفهای هرز اقدام کنند.
وی افزود: همچنین نزدیک شدن شروع فصل کاشت گندم در این شهرستان ، به کشاورزان توصیه میشود از ارقام صلاح شده و پرمحصول گندم و جو که معایب ارقام محلی در آنها اصلاح شده است، استفاده کنند.
مدیرجهادکشاورزی درمیان ادامه داد: برای کسب اطلاعات بیشتر مدیریت جهادکشاورزی شهرستان یا مراکز جهاد کشاورزی دهستان ها مراجعه کنند.
ضیائیان احمدی تصریح کرد: برای اولین بار در سطح شهرستان ، ۲۵ تن سرشاخه نیشکر توزیع خواهد شد که قیمت هرکیلو ۲۶۰۰ ریال است.
وی بیان کرد: این توزیع بین دامدارن دارای دام سنگین خواهد بود و در مسیر کاهش هزینههای تولید و جایگزین برای خوراک خشوی دام(کاه) توزیع شده است.
مدیرجهادکشاورزی درمیان یاداور شد: یکی از روشهای انتقال یافتهها و مطالب آموزشی به کشاورزان و بهرهبرداران، برگزاری کلاسها، کارگاهها و دورههای مهارتی است که در قالب دورههای آموزشی، ترویجی کمتر از یک روز و بیشتر از یک روز در جهاد کشاورزی برگزار میشود.
ضیائیان احمدی اضافه کرد: این دورهها در قالب آموزشهای کوتاه مدت غیررسمی و مطابق با اصول آموزش بزرگسالان که از قواعد اصلی ترویج و آموزش کشاورزی است، برگزار میشود.
وی تاکید کرد: به طور کلی آموزشهای رسمی و غیررسمی به دو دسته آموزش خردسالان و بزرگسالان برگزار میشود،که اصول آموزش بزرگسالان ویژگیهای خاصی از قبیل؛ زودبازده بدن، کوتاه مدت بودن، شرایط قابل انعطاف و مواردی از این قبیل را شامل میشود.
مدیرجهادکشاورزی درمیان گفت: بزرگسالان آموزشهایی نیاز دارند که پاسخ آن را در عملکرد اقتصادی محصولات کشاورزی به سرعت و به عینه ببینند که در غیر این صورت رغبتی به شرکت در کلاسها و موارد آموزشی نخواهند داشت، لذا در این دورههای آموزشی فن ساده بودن بسیار حساس، قابل تامل و برنامهریزی است که باید مورد نظر برنامهریزان آموزش مجموعه قرار گیرد.
وی خاطر نشان کرد: جهاد کشاورزی درمیان در شش ماهه نخست امسال ۲۳۵۰ نفر آموزش انفرادی، ۲۸۳ نفر کارگاه آموزشی ، ۲۱۹ نفر دورههای مهارتی ، ۳۰۵ نفر کلاس آموزشی یک نفره و ۲۰ نفر بازدید برگزار کرده است.