‌بذل و بخشش‌های احمدی‌نژاد از جیب مردم ایران به کشورهای دنیا به روایت رییس بانک مرکزی وقت؛ رونمایی از خواسته های غیر قانونی رییس دولت گذشته:

‌بذل و بخشش‌های احمدی‌نژاد از جیب مردم ایران به کشورهای دنیا به روایت رییس بانک مرکزی وقت؛

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبر شرق به نقل از روزنامه شرق، طهماسب مظاهری، رئیس کل اسبق بانک مرکزی در میزگردی با غلامرضا مصباحی‌مقدم گفت :”«در دولت پیش آقای احمدی‌نژاد به من دستور داد که از اعتبارات بانک مرکزی ٥٠‌ میلیون دلار به لبنان کمک کنم که من گفتم این کار فقط با مصوبه مجلس یا دستور رهبری ممکن است و بعد گفتند کمک نکن ولی ٥٠‌ میلیون دلار در بانک مرکزی لبنان سپرده‌گذاری کن که باز هم گفتم به‌دلیل آنکه بانک مرکزی لبنان اعتبار لازم برای بازپرداخت سپرده را ندارد، نمی‌شود، این کار را نمی‌کنم که بعد از من کردند».” ؟؟؟ !!!

او به صراحت از درخواست غیرقانونی رئیس دولت پیش خبر داده و گفته هرچند خودش به این درخواست تن نداد اما پس از او خواسته احمدی‌نژاد را عملی کردند. نکته اینکه تنها رئیس کل بانک مرکزی، پس از مظاهری و در دوره احمدی‌نژاد، محمود بهمنی بود. این دو در میزگردی با عنوان «بررسی روابط اقتصادی ایران با سایر کشورها» به نقد عملکرد دولت‌های ایران از دوران پهلوی تا دولت گذشته در انجام کمک‌های خارجی ایران پرداختند. در این میزگرد که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با موضوع «روابط اقتصادی ایران با کشورهای جهان سوم، صدقه‌دهی یا سرمایه‌گذاری؟» برگزار شد، طهماسب مظاهری وزیر اقتصاد دولت اصلاحات و رئیس پیشین بانک مرکزی و مصباحی‌مقدم رئیس اسبق کمیسیون اقتصادی و رئیس پیشین کمیسیون طرح تحول اقتصادی به طرح بحث پرداخته و به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ دادند.

‌بذل و بخشش‌های احمدی‌نژاد از جیب مردم ایران به کشورهای دنیا به روایت مظاهری

مظاهری با تقسیم‌بندی روابط اقتصادی ایران با سایر کشورها به سه دسته گفت: رابطه اقتصادی ما با کشورهایی است که یا رابطه سیاسی خوبی با ما دارند و وضع اقتصادی خوب، یا رابطه سیاسی خوبی با ما دارند و وضع اقتصادی بد، یا رابطه سیاسی بدی با ما دارند و وضع اقتصادی بد. از گروه نخست تاکنون کمتر استفاده کرده‌ایم، در شکل دوم، رابطه اقتصادی ما عموما حالت کمک را پیدا می‌کند و از شق سوم که می‌توان برای بهبود رابطه سیاسی از اهرم اقتصاد استفاده کرد، بهره نبردیم.
وزیر اقتصاد دولت اصلاحات افزود: ما پس از انقلاب در دولت‌های مختلف این مسیر را پرنوسان طی کردیم؛ دولت مهندس موسوی به دلیل وقوع جنگ امکان رابطه اقتصادی با سایر کشورها را چندان نداشت و به وظیفه‌اش در جهت پشتیبانی از دفاع مقدس و تأمین مایحتاج مردم عمل می‌کرد. در دولت سازندگی، مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی تأکید زیادی بر ایجاد روابط اقتصادی با سایر کشورها به‌خصوص کشورهای آفریقایی و جمهوری‌های شوروی سابق داشت و سفرهای فراوانی انجام داد و در انتهای دولت بحث ساماندهی این روابط در چارچوب بنیاد آفریقا مطرح شد. در دولت آقای خاتمی این ساماندهی شکل مدون‌تری به‌ خود گرفت، اما در دولت آقای احمدی‌نژاد موضوع به حالت نابسامان بازگشت و عملا تصمیمات شخصی گرفته می‌شد و در دولت آقای روحانی بنا بر آن است که ساماندهی مجدد صورت گیرد.
مظاهری ادامه داد: در سفر اخیری که با آقای ظریف به آفریقا داشتیم، درخواست‌هایی مطرح بود که در زمان آقای احمدی‌نژاد قول داده شده بود که ما برای یک کشور ساختمان وزارت خارجه و پارلمان بسازیم که می‌خواستند کلنگش را آقای ظریف بزند و هزینه پنج‌میلیون‌دلاری‌اش به‌عنوان هدیه و کمک بلاعوض محسوب شود. از این نوع وعده‌ها در دولت قبل بسیار بوده است و اکثرا عمل نشده و وقتی محقق نمی‌شود روابط سیاسی ما با آن کشور که قبلا خوب بوده است، تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد. او نمونه دیگر را در روابط با تانزانیا خواند و گفت: زمان دولت سابق کمک ١٨٠‌میلیون‌دلاری به تانزانیا شده بود که این رقم در زمانی که من وزیر بودم، با احتساب سود چهاردرصدی‌اش، به ٤٨٠‌ میلیون دلار رسیده بود و دولت تانزانیا می‌گفت شما که مسلمان هستید، چرا سود می‌خواهید و اصل پول را هم بعد از شش سال تنفس ١٧ساله می‌دهیم که با احتساب ٢٥ سال از دادن پول از ٤٠ سال بیشتر می‌شد، من گفتم نمی‌توانم بپذیرم.
مظاهری درباره پروژه تونل انزاب در تاجیکستان هم گفت که با اعتبار ٤٠‌میلیون‌دلاری ایران احداث شد و موقع افتتاح آقای احمدی‌نژاد در سخنرانی گفت این تونل هدیه‌ای است از سوی مردم ایران به مردم تاجیکستان و رئیس‌جمهوری تاجیکستان هم بلافاصله پشت تریبون گفت هدیه‌تان را قبول می‌کنیم؛ بعد که ما برای بازپرداخت وام اقدام کردیم، گفتند هدیه را که پس نمی‌گیرند و هنوز این پول که در قالب وام پرداخت شده بود، برنگشته است.