حلب آزاد شد
پیشاپیش ناظران خاورمیانه از جنگ حلب به عنوان نقطه عطف در ۶ سال نزاع خونین سوریه یاد کرده بودند به باور این ناظران پیروزی در حلب موازنه جنگ را به نفع جبهه تحت رهبری بشار اسد رقم خواهد زد.
جبهه مقاومت و ارتش سوریه هفته گذشته اولین گام را برای آزادی این شهر تاریخی برداشت و با حمایت جنگنده های روسیه توانست بخش شرقی حلب که کانون اصلی گروههای تکفیری بود را آزاد سازد. گزارشها حاکی است که گروههای تکفیری در راس شان جبهه النصره، احرار الشام و فلیق الشام که تحت حمایت برخی کشورهای منطقه بویژه عربستان، قطر و اردن و ترکیه بودند صحنه حلب را ترک کرده اند.
به گزارش اعتدال به نقل از جماران، نکته جالب اینجا است که اولین خبر آزادی حلب را ساعتی قبل رامی عبد الرحمن، مدیر دیده بان حقوق بشر سوریه، که از تشکل های مخالف است است اعلام کرد اما او به جای استفاده از لفظ پیروزی مدعی شد که گروههای شورشی عقب نشینی کرده و به اصطلاح به خروج داوطلبانه از شهر مبادرت کرده اند.او به خبرگزاری فرانس پرس گفت: «مخالفان عصر دوشنبه به شکل کامل از شش محلۀ بستان القصر، الکلاسه، کرم الدعدع، الفردوس، الجلوم و جسر الحج عقب نشینی کرده اند».
او با اشاره به «فروپاشی کامل» صفوف مخالفان گفت: «نبرد حلب به پایان رسید».
عصر دوشنبه، ارتش سوریه نیز از سیطره بر ۹۸ درصد مناطق شرق حلب خبر داد.رسانۀ جنگ سوریه (الاعلام الحربی) دوشنبه (۲۲ آذر) اعلام کرد با توجه به پیشرویهای چشمگیر نیروهای ارتش این کشور علیه تکفیریها در مناطق جنوبشرقیِ حلب طی ۲ روز گذشته، علاوه بر آزادسازی محلۀ شیخ سعید محلههای الصالحین و باب المقام نیز به طور کامل آزاد شدهاند. با توجه به اینکه از ۴۵ محلۀ موجود در شرق حلب در حال حاضر ۴۰ محله به طور کامل آزاد شدهاند، معارضینِ مسلح تنها در ۲ درصد باقیمانده محاصره شده بودند.
رسانههای سوری گزارش دادهاند که روز دوشنبه ۳ هزار و ۵۰۰ غیرنظامی از مناطق تحت کنترل تروریستها در حلب خارج شدهاند.
وزارت دفاع روسیه نیز دوشنبه اعلام کرد: دستکم یکصد هزار غیرنظامی طی این عملیات بخش شرقی حلب را ترک کردهاند.
در این گزارش آمده است که ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۷۲۸ معارض مسلحِ دولت سوریه در شرق شهر حلب در شمال این کشور، اسلحۀ خود را بر زمین گذاشته و به غرب این شهر نقلمکان کردند. همچنین در همین بازۀ زمانی ۱۳ هزار و ۳۴۶ غیرنظامی مناطق تحت تسلط معارضین در شرق حلب را ترک کردند.
ارتش سوریه از اول مهر امسال با پشتیبانی هوایی روسیه، عملیات گستردهای را برای آزادسازی کامل حلب از اشغال تروریستها آغاز کرده و تاکنون بیشتر بخشهای این شهر را بازپسگرفته است.
حلب که زمانی قطب صنعتی قلب تمدنی سوریه محسوب میشد، صحنۀ جنگی تمامعیار میان نیروهای دولتی و گروههای تروریستی بوده است.
مناطق شرقی حلب از سال ۱۳۹۱ به تصرف گروههای معارض دولت بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، درآمد و این شهر به دو بخش غربی و شرقی تقسیم شد که بخش غربی آن تحت کنترل نیروهای سوری بود.
سوریه از سال ۲۰۱۱ (اواخر اسفند ۱۳۸۹) صحنۀ ناآرامیهای مرگبار است.
گزارشهای اخیر نشان میدهد بحران و ناآرامی در سوریه تاکنون بیش از۴۷۰ هزار کشته برجا گذاشته است.
تمامی گروه های تروریستی در جنگی واحد تحت حمایت ائتلاف عربستان، قطر ، ترکیه و اردن جبهه مشترکی را در حلب تشکیل داده بودند. اسامی این گروه ها بدین شرح است:
۱- الحزب الإسلامی الترکستانی (گروه اصلی در حملات)
۲- أحرار الشام (گروه اصلی در حملات)
۳- جبهة النصرة یا فتح الشام (گروه اصلی در حملات)
۴- فیلق الشام (گروه اصلی در حملات)
۵- نور الدین الزنکی
۶- جیش السنة
۷-جیش الإسلام
۸- الجبهة الشامیة
۹- أجناد الشام
۱۰- لواء الحق
۱۱- جبهة أنصار الدین
۱۲- گردان الصفوه (ارتش آزاد)
۱۳-جیش التحریر(ارتش آزاد)
۱۴- گردان صقور الجبل(ارتش آزاد)
۱۵- جیش المجاهدین(ارتش آزاد)
۱۶- گروه فاستقم کما أمرت(ارتش آزاد)
۱۷- الفرقة الوسطی(ارتش آزاد)
۱۸- الفرقة ۱۳(ارتش آزاد)
۱۹- گردان ثوار الشام(ارتش آزاد)
۲۰- الفرقة الشمالیة(ارتش آزاد)
۲۱- جیش النصر(ارتش آزاد)
۲۲- فرقة السلطان مراد(ارتش آزاد)