تعداد اظهارنامه صادراتی در خراسان جنوبی ۵۰ درصد افزایش یافت؛ مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی :

تعداد اظهارنامه صادراتی در خراسان جنوبی ۵۰ درصد افزایش یافت؛

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبر شرق به نقل از ایرنا، محمد علی خاشی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: اقلام صادر شده از گمرکات استان در این مدت شامل هیدروکربن سبک و سنگین، کاشی و سرامیک، سیمان، گازوئیل، خورام طیور، آهن آلات از قبیل میل گرد و مواد غذایی مجاز بوده که به کشورهای عراق، پاکستان، افغانستان، گرجستان و ترکمنستان صادر شده است.
وی اظهار کرد: در موضوع ماده ۱۱۶ از ابتدای سال جاری ۹ هزارو ۱۰۹ فقره پروانه از دیگر گمرکات کشور به ارزش ۵۸۷ میلیون دلار و به وزن ۲ میلیون ۴۱۱ هزار تن به ما ارایه شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ تعداد پروانه ۲۰ درصد، از نظر ارزش ۳۵ درصد و از نظر وزن ۱۵۵درصد رشد داشته است.
وی بیان کرد: مجموع صادرات استان در این مدت ۷۴۰ میلیون دلار با وزن بالغ بر سه میلیون و ۲۲۷ هزار تن است.
خاشی گفت: در بحث واردات در این مدت ۴۸ فقره اظهار نامه وارداتی به ارزش هفت میلیون و ۱۵۱ هزار دلار و وزن ۶ هزار و۱۷۸ تن که از نظر تعداد پروانه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰۰ درصد ،از نظر ارزش ۲۱۴ درصد و از نظر وزن ۲۲۱ درصد رشد داشته است.
وی افزود: اقلام وارداتی شامل برنج، شکر ، تجهیزات صنعتی، احشام و تخم اسفند بوده که از چین، برزیل، افغانستان، پاکستان و امارات متحده عربی وارد شده است.
وی گفت : پس از آغاز کار دولت تدبیر و امید فعالیت گمرکات روند بسیار خوب و صعودی داشته است.
وی اظهار کرد: در سال ۱۳۹۲ مراسم کلنگ زنی مجتمع ۱۷ هکتاری گمرک در دشت مرک بیرجند انجام شد و در اردیبهشت ماه آن سال عملیات اجرایی این پروژه آغاز و فاز های یک و ۲ آن تا کنون تکمیل شده است.
وی ادامه داد: تا کنون ۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای این پروژه هزینه شده و برای تکمیل آن به ۶۰ میلیارد ریال اعتبار نیازاست.
وی تصریح کرد: بحث سهمیه واردات مرزنشینان که سال ها به دلیل نبود فضا عقب افتاده بود، امروز این سهمیه به دلیل نبود زیرساخت سوخت نمی شود.
وی تاکید کرد: در سال ۱۳۹۲بحث ترانزیت خارجی سوخت برای استان انجام شد،در پایان آن سال ۹ هزار و ۴۰۰ دستگاه کامیون از مرز خراسان جنوبی به خاک افغانستان ترانزیت شد.
وی اضافه کرد: همچنین سامانه هدایت مشتقات نفتی را در سال ۹۲ راه اندازی شد قبلا کامیون های صادراتی و ترانزیتی چند شب در بیرجند برای نوبت خروج در مرز ماهیرود معطل بودند و با راه اندازی این سامانه بحث توقف کامیون نداشتیم.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: در سال ۱۳۹۳ برای نزدیک شدن کارکنان گمرک استان به محل کار،۲۰ میلیارد ریال اعتبار از گمرک ایران دریافت و ۲۱ واحد سازمانی در سربیشه و بخش درح خریداری شد و کارکنان به محل کار نزدیک تر شدند.
خاشی افزود: همچنین در سال ۱۳۹۳ بحث ترانزیت خارجی کود را داشتیم و مجوز آن را از گمرک ایران دریافت کردیم.
وی اظهار کرد: افزایش درهای بازارچه ها برای ارائه خدمات بیشتر از دیگر اقدام در سال ۱۳۹۳ بود و امروز حجم تقاضا برای خروج کالاهای صادراتی موضوع ماده ۱۱۶ از بازارچه مرزی ماهیرود رشد داشته و صادرات از استان و درآمد های سازمان بازارچه های مرزی استان افزایش یافت.
وی تصریح کرد: سازمان بازارچه های مرزی از کالاهایی که در داخل استان اظهار شود وجهی دریافت نمی کند اما از کالاهای دیگر استان ها به دلیل خدماتی که ارائه می کند وجوهی دریافت می کند.
وی تاکید کرد: سامانه جامع امور گمرکی در سال ۹۳ در کشور راه اندازی شد و بالافاصله پس از راه اندازی آن در تهران، آن را در ماهیرود راه اندازی کردیم و این اقدام قابل تقدیر بین گمرکات کشور شد.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی در ادامه بیان کرد: در سال ۱۳۹۴ بهره برداری از فاز نخست مجتمع ۱۷ هکتاری گمرک استان را داشتیم، احداث مجموعه انبار ها در این مجتمع اولین اقدام بود.
خاشی گفت: در سال ۹۴ مجوز واردات مرزنشینان و ترانزیت داخلی دریافت شد و عملیات واردات مرزنشینی ازشهریور آن سال انجام شد.
وی افزود: استقرار گمرک در منطقه ویژه اقتصادی استان از دیگر اقدامات این اداره کل در سال ۹۴ بود، این مناطق با حضور گمرک احیا می شوند.
وی اظهار کرد: راه اندازی سامانه جامع امور گمرکی در بازارچه مرزی ماهیرود در شهریور ۹۴ از دیگر اقدامات گمرک استان بود.
وی تصریح کرد: در مهر ۹۴ سامانه جامع امور گمرکی را در منطقه ویژه بیرجند راه اندازی شد و عملیات گمرکی در این منطقه بر مبنای مقررات سامانه جامع امور گمرکی اجرا می شود.
وی تاکید کرد: بودجه های استان کفاف هزینه های استان را نمی کند، گمرک ایران در دولت تدبیر و امید توجه خاصی به استان های مرزی داشته است.
خاشی گفت: برای توسعه مستحدثات مورد نیاز گمرک در مرز ماهیرود سال ۹۴ اعتباری به مبلغ ۳۰ میلیارد ریال از محل اعتبار اختصاصی گمرک ایران دریافت کردیم و بلافاصله از همین اعتبار اولین پروژه عمرانی خراسان جنوبی را در سال اقتصاد مقاومتی در مرز ماهیرود کلنگ زنی کردیم.
وی افزود: این پروژه شامل سوله ای باظرفیت داخلی ۱۶۰۰ متر مربع است عملیات عمرانی این پروژه تمام شده و امیدواریم در دهه فجر سال جاری به بهره برداری برسد.