آزادی بیان به سبک رسانه های دلواپسان!!! پرتاب بطری و مهر برای آزادی بیان؛

آزادی بیان به سبک رسانه های دلواپسان!!! پرتاب بطری و مهر برای آزادی بیان؛

روز گذشته در مجلس شورای اسلامی دو فوریت طرح مقابله با برهم زنندگان مراسم رسمی مانند سخنرانی هاف کنسرت ها و …در صحن علنی به امضای برخی نمایندگان رسید. بر اساس این طرح “قوه قضائيه موظف است بدون تشريفات رسيدگي در کمتر از يک ماه حکم لازم را صادر و اعلام کند”. در ماده‌واحده اين طرح آمده «هر کسي با هر اقدامي اعم از طرح سؤال يا غير آن در مراسم سخنراني، اعم از مراسم رسمي يا مراسمي که عرفا بدون مجوز تشکيل مي‌شود، موجب توقف يا جلب توجه به خود يا تشنج شود به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم مي‌شود. در ادامه این طرح امده است :«افراد در هر مقام و مسئوليتي که باشند و مانع برگزاري جلسه‌‏هاي موصوف شوند نيز شامل اين حکم خواهند شد». همچنين «نيروي انتظامي موظف است فوري فرد يا افراد را بازداشت و تا تحويل به مقام‌هاي قضائي نگهداري کند». بر‌اساس بند ديگر اين طرح «مسئولان در هر مقام از اداري، اجرائي، نظامي، انتظامي، سياسي و غير آن بايد امنيت جلسه‌هاي مذکور را تأمين و از هر اقدامي که موجب اخلال و توقف و تعطيل جلسه شود جلوگيري کنند و در صورت تعلل، حسب مورد به انفصال موقت يا دائم از خدمات دولتي محکوم مي‌شوند». عبدالرضا هاشم‌زائي از نمايندگان اصلاح‌طلب حاضر در بهارستان، البته اين طرح‌ها را بي‌نتيجه دانسته و تأكيد دارد «به جاي صرف زمان براي بررسي اين‌طور طرح‌ها بايد ريشه‌ها و سرمنشأ فعاليت خودسرها مشخص شده و با آنها برخورد شود».

البته محمود صادقی، نماینده مجلس به خبرگزاری ملت گفته است که: این موضوع از مجلس نهم مطرح شده و هدف آن برخورد با اخلالگران به ویژه با گروه های فشار چه اصلاح طلب و چه اصولگرا در مراسم‌ها می‌باشد. وی افزود: برخی رسانه‌ها از جمله کیهان، علی‌رغم اینکه طراح این طرح یک نماینده اصولگرا است، اما مطابق روند معمول خود تهمت می زنند و امروز نیز در قبال این طرح به تهمت زنی خود ادامه داده است.

این طرح پس از آن مطرح شد که در یکی دوسال اخیر مخصوصا، بسیاری از مراسم رسمی و دارای مجوز از سوی نهاد ها و یا سخنرانی افراد مختلف به شکلی به نام اعتراض یا سوال و یا توهین و …. به درگیری و یا اغتشاش انجامید. برهم‌زدن سخنراني علي لاريجاني در قم، حمله به علي مطهري در شيراز، منع از سخنراني او در مشهد، بازگرداندن الهه کولايي از فرودگاه شيراز و منع سخنراني حجت‌الاسلام مازني، در استان گلستان از نمونه‌هاي برخورد خودسرها با نمايندگان مجلس ايران است.

حال جای سوال اینجاست که چرا رسانه های دلواپس نسبت به این طرح جبهه گیری تندی کرده اند و آنرا مقابل آزادی بیان میدانند؟ برخی از این افراد در سایت خاورستان با اشاره به بندی در این طرح که آمده است : ” هر کسی با هر اقدامی اعم از طرح سوال یا غیر آن در مراسم سخنرانی اعم از مراسم رسمی یا مراسمی که عرفاً بدون مجوز تشکیل می‌شود موجبات توقف یا جلب توجه به خود یا تشنج شود به حبس از ۶ ماه تا ۲ سال محکوم می‌گردد. نیروی انتظامی موظف است فوری فرد یا افراد را بازداشت و تا تحویل به مقامات قضایی نگهداری کند.” آن را موجس سوء استفاده جریانات سیاسی خصوصا اصلاح طلب ها دانسته و اند. البته ای کاش این آقایان اشاره میکردند چند مراسم را اصلاح طلبان بر هم زندند یا مانع برگزاری آن شده اند؟ یا به کدام یک از مسئولین در هنگام سخنرانی چیزی پرت کرده اند؟

همچنینی این سایت اشاره ای نکرده است که چرا رسانه های مستل یا اصلاح طلب از آن انتقاد نکرده اند؟ ای کاش این سایت ابتدا آزادی بیان را تعریف میکرد.

معمولا در مراسم اگر سخنران به سلامت به جایگاه و محل سخنرانی برسد! با سوال های بی مورد و یا توهین آمیز که بتوانند جو را متشنج نمایند مراسم را به سمت اغتشاش سوق می دهند. مثلا علي لاريجاني، رئيس مجلس ايران نيز که در مراسم ٢٢ بهمن چهار سال گذشته در حرم حضرت معصومه شرکت کرده بود، با برخورد عجيب برخي از حاضران مواجه شد. آن روز گروهي که ظاهرا پيش‌تر سازماندهي شده بودند (نزديک به ٢٠ نفر) در حمايت از احمدي‌نژاد شعارهاي تندي سر دادند و به سوي لاريجاني، کفش و مهر نماز پرتاب کردند. یا ايجاد اخلال در سخنراني معاون پارلماني رئيس‌جمهوري در نماز جمعه (۳ دي ماه) يزد يکي از آخرين نمونه‌هاي تلاش‌ها براي برهم‌زدن سخنراني‌هاست. حسينعلي اميري، معاون پارلماني حسن روحاني، در سفر خود به استان يزد، از جمله در نماز جمعه اين شهر به سخنراني پرداخته بود که عده‌اي به قصد اخلال و برهم‌زدن و قطع سخنراني او، اقدام به سردادن شعارهاي تحريک‌آميز کردند.

جای سوال است که از این دوستان باید پرسید که چرا وقتی این گونه مراسم لغو می شد، صحبتی از آزادی بیان نبود؟

یا وقتی عده ای با بطری آب به حجت الاسلام ناطق نوری حمله میکردند، کدام یک در جایگاه آزادی بیان قرار داشتند؟

یا اساساس برهم زدن یک سخنرانی یا تئاتر یا هربرنامه دیگری که به  زعم یک عده نباید باشد، آزادی بیان چه عده ای است؟ برگزار کنندگان یا برهم زنندگان؟