یک چهارم پروازهای ژئوفیزکی هوایی در خراسانجنوبی بوده است؛
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: بیش از یک چهارم پروازهایی که در کشور برای انجام عملیات ژئوفیزیک هوایی انجام شده مربوط به خراسانجنوبی است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبر شرق، محمد تقی کرهای امروزه (۲۳ بهمن ماه) در دیدار با معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خرسان جنوبی اظهارکرد: سابقه معدنداری در کشور به هفت هزار سال قبل میرسد بنابراین نمیتوان انتظار داشته باشیم که در یک منطقه بتوانیم در واحد سطح معدن پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه به همین دلیل در اکتشافات اخیر معدنی که در عمق ۲۵ متر کشف شده باشد، نداریم، بیان کرد: بنابراین دنیا از حدود سه دهه قبل به سمت اکتشافات عمیق رفته است.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور ادامه داد: در حال حاضر متوسط اکتشافهای معدنی برخی کشورهای ۲۴۰ متر بوده در صورتی ما هنوز در آغاز راه هستیم و اقدامات شایستهای انجام نشده است.
کرهای با بیان اینکه در همین راستا سیاست وزارت صنعت و معدن به سمت اکتشافات عمقی سوق پیدا کرده است، عنوان کرد: بنابر تجربه دنیا اگر اکتشافات تا عمق ۱۵۰ متر پیش رود ذخایر مواد معدنی تا سه برابر بیشتر میشود.
وی یکی از نخستین و مهمترین راههای اکتشافات عمقی روش ژئوفیزیک هوایی عنوان کرد و گفت: بیش از یک چهارم پروازهایی که در کشور برای انجام عملیات ژئوفیزیک هوایی انجام شده مربوط به خراسانجنوبی است.
معاون وزیر صنعت با بیان اینکه تاکنون نزدیک به ۱۱۰ هزار کلیومتر خطی پرواز انجام شده است، بیان کرد: پیش بینی میشود ۱۰۰ مورد نقشه از این پروازها بدست آید.
کرهای اضافه کرد: دنبال این هستیم که طراحی این نقشهها قبل از پایان سال انجام و کنترل آن نیز از ابتدای سال آینده انجام شود.
وی افزود: در سال جاری تا امروز ۱۲۰۰ نفر کارشناسی روز عملیات صحرایی در جنوب خراسان داشتهایم.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به اینکه بعد از یک دهه پردازش مجدد در زمینه ذخایر روی کشور انجام شده است، اظهارکرد: بر اساس نتایج اولیه این پردازشها ۲۶ انومالی برای ماده معدنی روی در جنوب خراسان معرفی شد که قرار شد مرکز شمال شرق سازمان زمینشناسی قبل از پایان سال این ۲۶ مورد را کنترل و نتایج آن را اعلام کند.
کرهای با اشاره به اینکه خراسانجنوبی دارای ظرفیتهای معدنی بالقوه بالایی است، خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب توجه خاصی به این ظرفیتها شده است.