۹۳۰ هزار قطعه ماهی قرمز و زینتی در خراسان جنوبی تولید شد؛
محمد مهدی سعیدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: ماهی قرمز تولید شده در استان برای فروش در ایام پایانی سال کافی نیست و ماهی مورد نظر از استان های شمال و تهران وارد خراسان جنوبی می شود.
وی گفت: فروشندگان ماهی در استان نسبت به عرضه و فروش ماهی قرمز توسط تمامی اصناف و کاسب های غیرمرتبط در سطح شهر معترض هستند در صورتیکه مصوبه ای توسط اتاق اصناف استان مبنی بر ساماندهی و کسب غیرمرتبط سال گذشته تصویب شد که مردم با واریز مبلغ ۲ میلیون ریال به حساب اصناف می توانند نسبت به عرضه و فروش ماهی در سطح شهر اقدام کنند.
وی ادامه داد: در این زمینه سال گذشته با مدیر دامپزشکی شهرستان بیرجند انجام شد که برای حل این مشکل قول مساعد داده شد اما این مهم محقق نشد و اکثر افراد به دلیل درآمدزایی در ایام پایانی سال به فروش و عرضه ماهی قرمز مبادرت می ورزند.
سعیدی اظهار کرد: اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی به جد پیگیر مجوز ورود و خروج بارهایی که وارد استان می شود است اما ماهی های قرمز به نظر می رسد از راه های قانونی وارد شهرستان بیرجند نشده است.
وی در ادامه به سرانه مصرف آبزیان در استان اشاره کرد و یادآور شد: متوسط مصرف آبزیان در استان چهار کیلو و ۲۰۰ گرم به ازای هر نفر، در بیرجند حدود هفت کیلوگرم در سال است.
وی اضافه کرد: میانگین سرانه جهانی مصرف آبزیان در سال برای هر فرد ۲۸ کیلوگرم و در کشور هشت کیلوگرم است در برنامه ششم توسعه ۱۳ کیلوگرم برای هر فرد در سال پیش بینی شده است.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: در راستای افزایش سرانه مصرف و ترویج روش های طبخ متفاوت آبزیان جشنواره ای در فروردین ماه سال ۹۶ در استان برگزار می شود.
سعیدی گفت: تا پایان امسال پیش بینی می شود ۶۵۰ تن ماهی گرم آبی و ۳۵۰ تن ماهی سردآبی در استخرهای دو منظوره و منابع آبی استان تولید شود.
وی یادآور شد: بیشترین ماهی گرم آبی در شهرستان نهبندان و سردآبی در شهرستان قاین در استخرهای دو منظوره تولید می شود