
۹۸ درصد بذر گواهی شده گندم در سال جاری بین کشاورزان توزیع شده است؛
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبر شرق، اسماعیل اسفندیاری پور مشاور وزیر و مجری طرح گندم کشور، شامگاه چهارشنبه در جلسه ای پیرامون گزارش طرح افزایش ضریب خوداتکایی گندم در سال ۹۶-۹۵ که در سالن جلسات جهاد کشاورزی بیرجند برگزار شد، اظهار کرد: روند تولید بذر گواهی شده گندم در سال جاری ۹۵-۹۴ هزار و ۴۷۲ تن بوده است که ۹۸ درصد آن بین کشاورزان توزیع شده است.
وی افزود: این رقم در سال زراعی ۹۳-۹۲ نیز ۲۹۰ هزار تن بوده است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی کشور تصریح کرد: هدف از توزیع بذر مرغوب در بین کشاورزان افزایش راندمان تولید بوده است .
اسفندیاری پور با بیان این که ۸۰ درصد بازار صادرات گندم جهان در اختیار ۵ کشور اتحادیه اروپا، ایالات متحده آمریکا، آرژانتین، کانادا و استرالیا است، خاطرنشان کرد: عقل و منطق ایجاب می کند که در راستای تولید گندم در کشور برنامه مدونو کاملی باشیم.
وی اضافه کرد: در برنامه طرح اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده از سوی رهبر معظم انقلاب به دستگاه ها، برای ۸ محصول راهبردی که در امنیت غذایی نقش تعیین کننده دارد، برنامه های ۱۰ ساله تا افق ۱۴۰۴ تهیه شده است.
وی تصریح کرد: برنامه های پشتیبان مثل مکانیزاسیون، بذر ،کشاورزی و تغذیه با همکاری موسسه های ملی و بخش خصوصی تنظیم شد و در مرحله اجرا قرار دارد.
مجری طرح گندم کشور عنوان کرد: از لحاظ تجهیزات کشاورزی میزان اعتبار توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در سال زراعی ۹۳ – ۹۲ از حدود هفت هزار میلیارد ریال به میزان ۱۲ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۵رسیده است.
اسفندیاری پور ضمن اشاره به توجه دولت یازدهم به بخش کشاورزی، ابراز داشت: همچنین از ابتدای آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید ۳۰ هزار دستگاه تراکتور، یک هزار و ۵۰۰ دستگاه کمباین و هشت هزار انواع دنباله بندهای تراکتور به مکانیزاسیون کشاورزی کشور افزوده شده است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی کشور با اشاره به این که با توجه به وضعیت کم آبی کشور باید به کاهش کاشت گندم در سالهای آینده فکرکنیم، متذکر شد: در چهار اقلیم کشور،گندم کاشت می شود.
اسفندیاری پور از محدودیت منابع تولید آب، به عنوان مهمترین چالش تولید گندم یاد کرد و افزود: بی نظمی در امر خرید تظمینی گندم و همچنین عدم پرداخت به موقع بهای آن به کشاورزان، و عدم سرمایه گذاری در بخش کشاورزی،از دیگر مشکلات مرتبط با این قضیه است.
وی در پایان با بیان این مطلب که میانگین سه ساله درصد پروتئین نمونه های گندم کل کشور ۱۱٫۵۸ درصد بوده است، گفت: بیشترین درصد پروتئین مربوط به استان بوشهر با ۱۲٫۲۷ درصد و کمترین آن مربوط به استان کردستان با ۱۱٫۱۵ درصد بوده است.