۱۵ سالگی، آغازی بر استفاده از لوازم آرایشی در بیرجند!!!
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبر شرق، به نقل از ایرنا؛ حسن کمیلی به مصرف کنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی توصیه کرد تا حد امکان از فروشگاه های قابل اطمینان و دارای پروانه کسب خرید کنند.
وی در همین حال تاکید کرد که مردم از مصرف بی رویه لوازم آرایشی جدا پرهیز کنند که آثار مخربی بر پوست، مو و زیبایی آنها دارد و این آثار غیر قابل برگشت خواهد بود.
وی تصریح کرد که عمده لوازم آرایشی و بهداشتی غیرمجاز به استان از طریق پاکستان و افغانستان وارد می شود و از لحاظ کیفیت استاندارد نیستند ولی ۱۰۰ درصد غیرقابل مصرف هم نیستند.
به گفته وی عمده مصرف کننده لوازم آرایشی و بهداشتی از اقشار پایین و متوسط جامعه هستند که بیش از نیمی از مصرف کنندگان را تشکیل می دهند و دلیل اصلی آن قیمت پایین به خاطر غیراستاندارد و قاچاق بودن اینگونه لوازم آرایشی و بهداشتی است.
وی اظهار کرد: با توجه به شرایط فرهنگی استان، می توان ادعا کرد، نسبت به برخی نقاط کشور سن استفاده از لوازم آرایشی در خراسان جنوبی بالاتر شروع می شود، بر اساس برخی گزارش ها سن استفاده از لوازم آرایشی در مناطقی به ۱۱ سال رسیده است.
وی با اشاره به این نکته آمار دقیقی از میزان واردات لوازم آرایشی و بهداشتی در دسترس نیست، عنوان کرد: به طور تقریبی ماهانه ۱۰ میلیارد ریال این نوع لوازم وارد استان می شود که خوشبختانه با مبارزه مستمر با قاچاق کالا و بازرسی و نظارت سازمان های صنفی، این رقم بسیار کاهش یافته است.
رئیس اتحادیه آرایشی و بهداشتی و تجهیزات پزشکی استان ، عنوان کرد: برای پیشگیری از ورود اجناس قاچاق باید مبادی ورودی اعم از زمینی، هوایی و دریایی با جدیت هرچه تمام تر کنترل و رصد شود.
کمیلی ادامه داد: درصد قابل توجهی از این لوازم به صورت مسافری (چترباز) وارد بندر عباس و سیستان بلوچستان می شود، اگر مبادی ورودی خراسان جنوبی با جدیت بیشتری کنترل شود بی شک جلوی توزیع و فروش مواد قاچاق در بازار استان گرفته خواهد شد.
به گفته وی از طرفی دیگر مراکز فروش در بازار تهران به صورت گسترده این اجناس قاچاق را به فروش می رسانند که کنترل مراکز عمده فروشی و محدود کردن توزیع لوازم آرایشی قاچاق هم می توانند نقش بسزایی در سالم سازی بازار داشته باشند.
رئیس اتحادیه آرایشی، بهداشتی و تجهیزات پزشکی خراسان جنوبی تصریح کرد: آموزش و اطلاع رسانی می تواند مهمترین نقش را در استفاده نکردن این نوع لوازم توسط مردم داشته باشد و در صورت متقاضی نبودن فروش اینگونه لوازم در جامعه کمتر خواهد شد.
اتحادیه آرایشی، بهداشتی و تجهیزات پزشکی خراسان جنوبی دارای ۱۵۰ عضو فعال است، داروخانه ها، آرایشگاه های زنانه و برخی سوپر مارکت ها را هم به آن باید اضافه کرد.
فرمانده انتظامی خوسف نیز در ۱۶دیماه گفته بود :ماموران در بازرسی از یک دستگاه سواری پژو۲۰۶ عبوری بیش از ۶۰۰ قلم انواع لوازم آرایشی و بهداشتی بدون مجوز به ارزش ۵۰میلیون ریال در این شهرستان کشف کردند.