کشاورزی خراسان جنوبی نیازمند کمکهای فنی و اعتباری است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه بخش کشاورزی خراسان جنوبی نیازمند کمکهای فنی و اعتباری است، گفت: سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی نسبت به کل بخش اقتصادی استان، ۲۹ درصد است .
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرشرق به نقل از ایسنا منطقه خراسانجنوبی، هاشم ولیپورمطلق شب گذشته ۲۳ آبان جاری در نخستین نشست شورای عالی کشاورزی استان خراسانجنوبی به ریاست استاندار، تامین اعتبار لازم برای کاهش سود به منظور توزیع کارتهای اعتباری توزیع نهادههای بخش کشاورزی، تامین اعتبار لازم برای تکمیل سند ملی آب، توسعه تسطیح و نوسازی اراضی و اجرای طرح گسترده تر کاداستر اراضی کشاورزی را از جمله راهکارهای پیشنهادی بخش زراعی استان عنوان کرد .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی گفت: معتقدیم با مشارکت مردم میتوانیم الگوی کشت را به سرعت عوض کنیم و باید مطالعه چاه به چاه داشته باشیم که برای انجام این مهم حداقل یک میلیارد تومان برآورد شده و ۵۰۰ میلیون تومان با مشارکت مردم در اختیار خواهیم گرفت .
وی تاکید کرد: اجرای گسترده تر طرح کاداستر کشاورزی بیشترین کمک را به کشاورزان میکند، چرا که اراضی کشاورزی سنددار میشود .
ولی پورمطلق افزود: در حال حاضر سطح زیر کشت اراضی باغی استان ۷۷ هزار و ۴۰۰ هکتار است که به مرور زمان از سطح اراضی زراعی کم و به اراضی باغی افزوده شده و یکی از دلایل این پدیده، خشکسالی است .
وی، سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی نسبت به کل بخش اقتصادی استان را ۲۹ درصد عنوان کرد و گفت: این وضعیت در مقایسه با سایر استانها تقریبا حدود ۱۷ درصد بالاتر از متوسط کشوری است .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی سهم اشتغال در بخش کشاورزی استان را ۳۲٫۹ درصد بیان کرد و افزود: همچنین ارزش ناخالص محصولات کشاورزی در سال گذشته ۱۸ هزار و ۴۷ میلیارد ریال بود .
وی عنوان کرد: مجموع محصولات زراعی استان حدود ۷۷ هزار هکتار با ۴۸۳ هزار تن تولیدات است که ۶۵ صدم درصد سطوح زراعی کشور و ۶ دهم درصد تولیدات بخش زراعی استان نسبت به کشور را شامل می شود .
وی ادامه داد: خراسان جنوبی پنجمین تولید کننده کشور از نظر کشت محصول پنبه است که ۹٫۵ درصد تولید کشور را به خود اختصاص داده است .
بالا بودن نرخ تسهیلات بانکی برای بخش کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی افزود: در حوزه محصولات زراعی با مشکلاتی از جمله بالابودن نرخ تسهیلات بانکی برای انجام فعالیتهای بخش کشاورزی، فقر اراضی استان از لحاظ میزان ماده آلی، بافت و ساختمان نامناسب خاک اراضی زراعی و حاصلخیز نبودن، خرده مالکی و الگوی کشت مواجه هستیم .
وی با بیان اینکه کاهش کمی و کیفی منابع آبی کاهش اراضی زراعی را در پی داشته است، اظهار کرد: همچنین حجمی شدن آب چاههای کشاورزی و کنتورگذاری منابع آبی سبب شده میزان دسترسی کشاورزان به آب مورد نیاز برای فعالیتهای زراعی را با محدودیت مواجه کند .
ولی پورمطلق گفت: در بخش زراعی اقداماتی از قبیل آموزش بهرهبرداران، به روز رسانی سند ملی آب استان، معرفی گونههای گیاهی و ارقام مقاوم به شوری و کم آبی و سازگار با شرایط اقلیمی استان و جایگزین محصولات حساس و با نیاز آبی بالا انجام شد .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی ادامه داد: همچنین تامین منابع مالی سرمایه در گردش برای کشاورزان، انجام خریدهای تضمینی و توافقی، توسعه کشاورزی حفاظتی، توسعه کشت دانههای روغنی، تامین نهاده های مورد نیاز کشاورزان و زارعین و توزیع کارت های اعتباری توزیع نهادههای کشاورزان از دیگر اقدامات انجام شده در بخش زراعی است .
تولید بیش از ۹۷ درصد زرشک کشور در استان
وی افزود: همچنین محصول زرشک با ۱۵ هزار و ۱۳ هکتار سطح زیر کشت، ۹۷٫۹ درصد تولید کشور، زعفران با ۱۵ هزار و ۱۴ هکتار و ۱۵٫۲ درصد تولید کشور، عناب با ۲ هزار و ۹۸۶ هکتار و ۹۷٫۷ درصد تولید کشور و انار با ۴ هزار و ۲۱۳ هکتار سطح زیر کشت، ۳٫۵ درصد تولید کشور را به خود اختصاص میدهد .
ولی پورمطلق افزود: نوسانات قیمت محصولات باغی، خشکسالی، وجود و گسترش آفات و بیماریهای باغی به ویژه سوسک سرشاخه خوار و کرم خراط، زرنگ زرد زرشک و کرم گلوگاه انار، نبود نظام بهرهبرداری مناسب و بومیسازی شده و نبود بازار مناسب و سازماندهی شده برای محصولات مزیت دار استان از جمله مشکلات بخش زراعی استان است .