
وجود ۲۳ محدوده ممنوعه و بحرانی در خراسانجنوبی؛
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای خراسانجنوبی گفت: در حال حاضر ۲۳ محدوده ممنوعه و بحرانی در استان وجود دارد و با بررسی جامع مناطق در معرض خطر شناسایی میشود و در سال جاری پیشنهاد ممنوعیت ۵ محدوده آزاده نیز ارائه میشود.
به گزارش خبر شرق، حسین امامی در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: طی سال گذشته در زمینه آب تلاش زیادی کردیم تا موضوع انتقال آب به استان را به سرانجام برسانیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر حساسیت زیادی در کلان کشور در زمینه بحران آب در خراسانجنوبی ایجاد شده و در همین راستا امسال پروژه انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و رضوی آگهی شد و به دنبال جذب سرمایهگذار هستیم و امیدواریم تا پایان امسال این پروژه به اتمام برسد.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای خراسانجنوبی اظهارکرد: نیاز آبی بخش غربی استان نیز از خط دو یزد تامین میشود و در همین راستا تفاهمنامه سه جانبه بین وزارت علوم، معاونت عملی ریاست جمهوری و استانداری خراسانجنوبی برای انجام مطالعات آبهای ژرف استان منعقد شده است.
امامی با بیان اینکه برای این پروژه پیشبینی ۱۵ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده، تصریح کرد: از مجموع این اعتبار ۵۰ درصد توسط وزارت نیرو، ۲۵ درصد توسط استان و ۲۵ درصد نیز توسط معاونت علمی ریاستجمهوری تامین خواهد شد.
وی در ادامه افزود: در پروژههای عمرانی موجود نیز بدهی سد فرخی و رزه پرداخت میشود و پروژه سد سیاهو که از مصوبات سفر است نیز آماده آبگیری است و به محض جابه جایی روستا آبگیری این سد انجام میشود.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای خراسانجنوبی اظهارکرد: پروژه آبرسانی به بیرجند نیز در دست اجرا است و فاز نهایی آن نیز در حال انجام است و تاکنون نیز شاهد پیشرفت فیزیکی خوبی در این زمینه بودهایم و ایستگاه پمپاژ، حفاری و برق رسانی به چاه ها انجام شده است.
امامی با اشاره به پروژه آهنگران نیز تصریح کرد: این پروژه علیرغم اینکه دولت با پروژه جدید موافق نیست و تاکید بر اتمام پروژههای قبلی دارد اما تلاش کردیم این پروژه را عملیاتی کنیم.
وی با بیان اینکه در زمینه جذب اعتیار بین استانهای خراسان، سعی کردیم خراسانجنوبی از دو استان خراسان رضوری و شمالی جلوتر باشد، تصریح کرد: سعی کردیم بخش زیادی از اعتبارات را جذب کنیم و طی دو سال آینده برنامه ساماندهی رودخانه های استان در دستور کار است و با تزریق اعتبار ملی با جدیدت به این مهم توجه خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای خراسانجنوبی گفت: خراسانجنوبی در طرح تعادل بخشی سفرههای آب زیرزمینی یکی از استانهای پیشتاز کشور است و تاکنون بخش زیادی از چاهها کنتورگذاری شده و در سال گذشته بحث مدیریت به صورت کامل حاکم شد و امسال در بحث چاهها شارژ مازاد نخواهیم داشت.
امامی ادامه داد: چندین سال پیاپی است که مصرف برق چاههای کشاورزی خراسانجنوبی کاهش پیدا میکند و سال جاری در مجموع ۲۵ درصد نسبت به سال پایه (۹۲) مصرف برق چاههای کشاورزی استان کاهش یافته و کسری مخزن از ۱۸۵ میلیون به ۱۳۴ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۳ محدوده ممنوعه و بحرانی در استان وجود دارد و با بررسی جامع مناطق در معرض خطر شناسایی میشود و در سال جاری پیشنهاد ممنوعیت ۵ محدوده آزاده نیز ارائه میشود.