نرخ سواد در کشور به۹۱ درصد رسید.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان جنوبی محمد مهدی مهدی زاده پیش از ظهر امروز در گردهمایی کارشناسان سواد آموزی استان، با بیان این که بی سوادی در کشور یادگار رژیم طاغوت و سرسپرده پهلوی در ایران بود، تظهار کرد: از جمعیت قریب ۹میلیونی بی سوادکشور در سال ۹۰ امروز فقط یک میلیون ۴۰۰ کم سواد آن هم در سنین بالا باقی مانده اند.
وی با بیان این که ۵۰ درصد اعتبارات سواد آموزی کشور به مهارت آموزی سواد آموزان تخصصی می یابد، خاطر نشان کرد: بی سوادی در کشور از ۸۵ درصد در سال ۵۵ به کم تر از ۱۰ درصد در سال ۹۵ رسیده است که این امر مرهون همت مسئولین نهضت سواد آموزی، معلمان، آموزشیاران، مدیران مدارس و جمعیت تشنه علم و دانش است.
معاون آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی کشور تعلیم و تعلم برای شغلیابی را بزرگترین خطا دانست و تصریح کرد: جامعه ما نیاز به مادر، پدر و شهروند باسواد دارد تا به بلوغ فکری و رشد اندیشه برسد.
مهدیزاده با بیان این مطلب که قبل از انقلاب تنها ۳۰ درصد از زنان کشور سواد داشتهاند، یادآور شد: این رقم پس از انقلاب به ۷۰ درصد رسید.
معاون آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی کشوراز خواندن و نوشتن به عنوان ابزاری برای رشد فکری جامعه یاد کرد و ادامه داد: سوادآموزی خود یک انقلاب و از ایدههای اصلی امام خمینی(ره) برای انقلاب بود و ایشان آموختن سواد را ضرورتی برای جامعه میدانست چراکه انسانها در سایه سواد به رشد فکری و بلوغ میرسند و این لازمه پیروزی انقلاب بود.
وی، با بیان این که غفلت از معلمین و عدم تکریم معلم علاوه برکاهش حرمت معلمان سبب تحقیر معلم و کاهش سوادآموزی میشود افزود: امروز درد معلم درد نان نیست بلکه او میخواهد هویت و حرمت خود را احیاء کند.