
مصرف ماهیانه ۶ هزار تن گندم در بیرجند؛
علی ناصری روز گذشته در کارگروه غله شهرستان بیرجند با اشاره به موضوع بررسی کیفیت آرد در استان خراسان جنوبی اظهار داشت: مشکلی که در حال حاضر عموماً در سطح استان مطرح میشود کیفیت پایین گندم مورد استفاده در نانواییها است.
فرماندار شهرستان بیرجند تصریح کرد: پیشنهاداتی در راستای رفع مشکل گندم از گذشته پیگیری و تا حدی نیز عملیاتی شده که گندم ورودی به استان از مبادی مختلف از محلهای تامین شود که کیفیت بیشتری دارند.
ناصری بیان کرد: به دلیل اینکه گندم تولیدی خراسان جنوبی برای مصرف مردم این استان کفایت نمیکند و حتما باید گندم از سایر نقاط کشور وارد شود این اقدام توسط شرکت غله شروع شده است و ۵ هزار تن گندم از سایر استانها وارد شده است.
وی در زمینه واردات گندم به استان گفت: در این زمینه باید از استانهای که کیفیت گندم بالایی دارند گندم تامین شود تا مشکل نقص کیفیت برطرف شود.
فرماندار شهرستان بیرجند گفت: مجموعه زنجیره تولید نان از قبیل اتحادیه، اعضا و نانواییها نیز رعایت استانداردها و مسائل بهداشتی را داشته باشند و مسائل خواب آرد در نانواییها، مسائل تولید خمیر و ماهر بودن کارگری که در نانوایی کار میکند قطعا در کیفیت نان تاثیرگذار است.
ناصری بیان کرد: اینگونه نیست که همه مشکلات کیفیت نان حتما به کیفیت آرد مرتبط باشد بلکه اگر در زنجیره تولید نان دقت بیشتری شود و نانواها نیز تلاش بیشتری داشته باشند مطمئناً کیفیت نان ارتقاء مییابد.
وی با بیان اینکه در شهرستان بیرجند ماهانه حدود ۶ هزار تن گندم مصرف میشود که بخشی خیلی کوچک آن از تولید گندم در استان پوشش داده میشود، افزود: گندم تولیدی در خراسان جنوبی ۳۰ درصد نیاز استان را پوشش میدهد و ناچار هستیم از سایر مبادی مانند استان خراسان رضوی، گلستان و فارس تامین مازاد نیاز گندم خود را انجام دهیم.
ناصری در زمینه دادن مجوز به نانواییهای آزادپز تصریح کرد: برای آزادپز شدن باید در نقاط مختلف شهر پایش صورت گیرد و در محلاتی که مشکل دارند و قادر به خرید نان آزاد نیستند تعیین محدوده شود.