شیوع آفت زنگ زرشک منبع درآمد کشاورزان درمیان را تهدید می کند؛

شیوع آفت زنگ زرشک منبع درآمد کشاورزان درمیان را تهدید می کند؛

حید ضیائیان احمدی روز سه شنبه در کار گروه مبارزه با قاچاق کالا و ارز شهرستان، افزود: سطح زیرکشت زرشک شهرستان ،۲هزار و ۵۰۰ هکتار است که ۴۰۰ هکتار از باغ های منطقه به این آفت آلوده شده است.
وی ادامه داد: شغل اصلی مردم کشاورزی است، گسترش این آفت خسارت زیادی به باغداران درمیان وارد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه باید از ورود هرگونه نهال و نهاده های کشاورزی غیرمجاز به شهرستان جلوگیری شود، بیان کرد: برخی نهال های وارداتی دچار آفت هستند که باعث آلودگی باغهای شهرستان می شود.
مسئول نمایندگی صنعت، معدن و تجارت درمیان هم گفت: باید با فروشندگان لباس دست دوم در یکشنبه بازار شهر اسدیه مرکز شهرستان برخورد شود.
مهدی صادقی ادامه داد: برای جلوگیری از فروش کالای قاچاق به صورت مکرر از واحدهای صنفی شهرستان بازرسی می شود.
رئیس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی درمیان هم گفت: در شهرستان مکانی برای نگهدای محموله های توقیفی دام، شتر و طیور نداریم.
احمد مهری، بیان کرد: بعضا به دلیل افزایش روند اداری تحویل محموله ها به اموال تملیکی، طیور تلف می شوند نیاز است مکانی برای نگهدای دام، شتر و طیور توقیفی در شهرستان در نظر گرفته شود.
۱۰سال قبل برای نخستین بار مشاهده آفت « زنگ زرشک» در تعدادی باغ های زرشک خراسان جنوبی گزارش شد، از آن زمان تاکنون در اثر تداوم پدیده خشکسالی ، ۶۷۰ هکتار از باغ های نخستین تولید کننده زرشک ایران در شرق کشور به این آفت آلوده شده است.
خراسان جنوبی با ۱۴ هزار و ۲۲۸ هکتار باغ زرشک و تولید سالانه ۱۴ هزار و ۹۹۹ تن ، ۹۸درصد زرشک تولیدی کشور را در اختیار دارد.
آفت زنگ زرشک برای نخستین بار در سال ۱۳۸۵در روستاهای « خوان» و « نوقند» شهرستان مرزی درمیان گزارش شد.
در این مدت ۶۷۰ هکتار باغ های شهرستان های درمیان، بیرجند و زیرکوه دچار این آفت شده و شیوع آفت در باغ های زرشک استان رو به افزایش است.
به گفته کارشناسان یکی از علل شیوع آفت خشکسالی است که رمق درخت زرشک را گرفته و آهسته و آهسته جانشان را می گیرد، درختانی که با شرایط آب و هوایی استان بومی گزینی شده اند.
افزایش آفت زنگ زرشک باعث نگرانی کشاورزان استان شد، درخت زرشک هر دو سال یکبار محصول می دهد و به ثمر نشستن هر درخت پنج الی شش سال زمان می برد.