برخی ها فکر می کنند فقط باید مشت گره کرد و داد زد / فکر می کردند قطعنامه را در منقل می توان انداخت تا آتش گیرد و تمام شود / هیچ کس حق ندارد از صداوسیما و روزنامهای که از پول بیتالمال است برای فرد یا جناح خاصی تبلیغ کند؛ این ممنوع است؛
به گزارش خبر شرق، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح شنبه در همایش سراسری مجریان برگزاری انتخابات ۹۶ که در تالار بزرگ کشور برگزار شد، افزود: گناه بزرگی است کسانی که در کلام و سخن خود بذر کینه می افشانند. رقابت مشکلی ندارد اما نزاع، اختلاف و شکاف بین قومیت ها، ادیان و مذاهب بزرگترین گناه است.
وی ادامه داد: سرمایه اجتماعی بزرگترین سرمایه است. در بخش سیاسی و مجموعه قدرت سیاسی، اتکای ما به سرمایه اجتماعی و اعتماد است.
وی با بیان این که امنیت مساله بسیار مهمی است، اضافه کرد: امنیت پایه اصلی برای هر دولتی است. شما می دانید که برخی از تلاش ها در جامعه فرامادی است، برخی از تلاش ها همچون امنیت، آب،غذا و سلامت مرحله اول است. این ها که باشد، بحث نشاط سیاسی، مشارکت و حضور در انتخابات هم مطرح می شود.
رئیس جمهوری با اشاره به این که خداوند نعمت امنیت را بر ما ارزانی داشته است، گفت: از همه نیروهای مسلح، امنیتی و مرزبانی تشکر می کنم که کارهای بزرگی انجام داده اند اما اساس آن به وحدت، انسجام و سرمایه اجتماعی برمی گردد.
روحانی افزود: اگر سلاح ما صد برابر باشد اما خدای ناکرده در بین مردم، اقوام و مذاهب شکاف باشد؛ اعتمادها از بین برود، امنیت تامین نمی شود. مگر در امریکا و اروپا این همه ابزار امنیتی وجود ندارد؟ مگر توانستند امنیت خود را حفظ کنند؟ در منطقه که برخی کشورها دچار مشکل هستند، اسلحه ندارند؟ وقتی که اختلاف شروع شود، کینه توزی و تنازع آغاز می شود.
وی تاکید کرد: ما با هم برادریم، ما همه کشتی نشینان یک کشتی هستیم، همه عضو یک جامعه و خانواده هستیم؛ چرا دین و مذهب بین ما اختلاف درست کند؟ همه مطیع خداییم. البته مسائل سیاسی برای رقابت خوب است و انتقاد برای حل مشکلات، رفع نواقص و دلسوزی ضروری است اما نگذاریم سبب کینه و اختلاف شود.
وی تصریح کرد: اینکه در ذهن آدم بیاید برای پیروزی جناحی، جناح دیگر اصلا نباشد، مگر می شود؟ این مانند کودکی است که تکالیف خود را انجام نداده و دعا می کند معلم مریض شود. بنابراین برخی چون درس خود را حاضر نکردند، می گویند رقیب نباشد تا یکه تاز باشیم، بدون رقابت مگر می شود زندگی کرد، بیاییم با محبت در کنار هم باشیم و رقابت سالم، خوب است.
روحانی تصریح کرد نگذاریم در شرایط حساس جهانی و منطقه ای، درجامعه اختلاف و شکاف بوجود آید. در جهان شرایط عادی نداریم و همه باید متحد باشیم و زیر پرچم اسلام، ایران و ولایت در کنار هم و دست در دست هم از مشکلات عبور کنیم.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مسئله اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری بر روی این اصل و سیاست های کلی آن تاکید فراوان داشتند بر این مبنا که اقتصاد مقاومتی یک ضرورت است و دیدیم که در ایام تحریم، دشمن فشار خود را روی اقتصاد گذاشت تا مردم را به زانو درآورد ولی بحمد الهی نتوانست.
روحانی گفت: خوشحالم که خدمت ملت بزرگ اعلام کنم که دولت به قول هایی که به مردم داده بود از آغاز سال جاری همه را عملی کرد، در ابتدای سال قول دادم که در سال ۹۵ رشد اقتصادی ۵ درصد را برنامه ریزی کرده ایم ولی برخی انتقاد کردند که چرا قول دادید، کار سختی است و با توجه به مشکلات چرا اسم ۵ درصد را بردید؛ اما الان که به پایان سال نزدیک می شویم خدمت ملت عرض می کنم در مجموع امسال، رشد اقتصادی بالای ۶ درصد خواهد بود.
وی افزود: قول داده بودم تورم را تک رقمی خواهیم کرد؛ البته برنامه این بود و فکر می کردیم در نیمه دوم تورم تک رقمی شود ولی شرمنده نشدیم. از خرداد ماه سال جاری تورم بعد از سالیان دراز در کشور تک رقمی شد و امروز باید تلاش کنیم تورم تک رقمی پایدار بماند.
رییس دولت یازدهم ادامه داد: سال گذشته قول دادیم که در گندم نیازمند خرید خارج نباشیم و به حمد الهی این وعده نیز محقق شد و امسال نه تنها نیاز نداریم بلکه می توانیم مقداری از گندم تولیدی خود را بفروشیم و صادر کنیم.
روحانی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه حمل و نقل خاطرنشان کرد: نوسازی ناوگان هوایی کار سخت و پیچیده ای بود که بعد از ۳۷ سال با شرکت های سازنده به قرارداد رسیدیم؛ روش های تامین منابع مالی آن را پیدا کردیم و اولین هواپیما وارد شد و چندین هواپیمای دیگر وارد کشور خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در این مسیر برخی ها چه چیزها نوشتند که دیدید، گفت: به نظر می رسد برخی ها از نو بدشان می آید حالا چرا؟ سالی چهار میلیارد دلار از پول مردم به جیب شرکت های خارجی و عمدتا شرکت های هوایی اطراف ما جذب می شود. اگر این پول را به شرکت های هوایی خودمان بدهند چه اقدامات قابل توجهی می توان انجام داد.
رییس دولت یازدهم گفت: این قدرتی که می گوییم و فکر می کنیم در بخش خاص خلاصه شده یکی از آن ناوگان هوایی است، در کشورهای دنیا که هواپیماهای نو دارند، حضور هواپیمای ۴۰ ساله با آرم کشورمان آیا این قدرت ما است؟ نمی گویم زمین به آسمان می رود، هنر ما این است و هنر دیپلماسی این است که پیچ های سخت را به راحتی باز کند.
روحانی افزود: برخی فکر می کنند فقط باید مشت گره کرد و داد زد، البته گاهی باید شعار داد و مشت گره کرد ولی همه چیز با مشت نمی شود پس خدا برای چه عقل داده است؟
وی تصریح کرد: ما پیشرفت خوبی در حمل و نقل از جمله ناوگان هوایی، دریایی، ریلی و جاده ای داشته ایم و وعده هایی که داده ایم تنها وعده دولت و یک فرد مطرح نبود، همه ما به عنوان دولت یازدهم وعده دادیم تا خدماتی را ارائه کنیم. پس باید مردم را به خاطر رایشان تشویق کنیم.
رئیس دولت یازدهم افزود: اگر مردم احساس کنند رای آن اثر نداشته انتخابات بعد سخت تر خواهد بود. البته مردم به خاطر نظام پای صندوق خواهند آمد ولی باید تشویق کنیم و هر کسی کاندیدا می شود در هر امری باید بار مسئولیت سنگینی را احساس کند.
روحانی با اشاره به منشور حقوق شهروندی نیز اظهار کرد: این مسئله از دیگر وعده هایی بود که داده بودم و از همه مسئولان می خواهم که حقوق شهروندی را پایه اصلی برای اعمال، رفتار و تعامل با مردم قرار دهیم تا مردم احساس کنند که حقوق آنها مورد احترام است و این حقوق انسجام ما را زیاد می کند. وحدت تنها با گفتن محقق نمی شود.
وی گفت: باید به افکار، ادیان، مذاهب، زبان ها، لهجه ها و بزرگان احترام بگذاریم و اگر احترام نکنیم وحدت درست نمی شود. انشقاق، تفرقه و دو دستگی می آید؛ بنابراین باید افکار مختلف را شناسایی و قبول کنیم.
رئیس جمهوری افزود: یک نوع تفکر وجود ندارد. چرا وقتی در موضوعی به مراجع و رساله ها مراجعه می کنیم اختلافات وجود دارد؟ نظریات مختلف علمی است که در طول تاریخ آمده است. دولت زمانی می تواند عدالت را اجرا کند که اول مخالف خود را به رسمیت بشناسد.
روحانی تاکید کرد: فکر می کنید اگر در کشور مخالف نباشد، افتخار است؟ نظام هایی که در کشورهای اطراف ما هست که در دوران انتخابات آرای آن فرد ۹۹٫۷۹ درصد می شود و معلوم است که درست نیست. البته در صندوق ۱۰۰ در صد است حالا چند دهم و چند درصد بالا و پایین می کنند و تلاش می کنند که یک آدم و رقیب درست کنند.
وی یادآور شد: فکر می کنید در دنیا نشان عظمت یک دولت و ملت این موضوعات است؟ یا نه مخالف هم باید داشته باشند. البته مخالف هم حقوق و چارچوبی دارد و دولت هم وظایفی نسبت به مخالف دارد.
رییس جمهوری گفت: چارچوب ما قانون اساسی و قانون موضوعه است. حقوق شهروندی هم منتشر و ابلاغ شده و مردم منتظر هستند در عمل ببینند که اجرا می شود. بدانید که این به نفع نظام، معنویت جامعه، امنیت ملی، انسجام و وحدت داخلی است و همه مردم با اجرای آن احساس نشاط می کنند که باید از آن به خوبی دفاع کنند.
روحانی خاطرنشان کرد: شما مدیران و مجریان انتخابات، انتخابات خوب را پایان سال گذشته در دو مرحله انجام دادید و با حضور مردم، احزاب، جناح ها که به خوبی تحمل و صبر کردند، انتخابات با شکوهی برگزار شد.
وی افزود: یک جناح دید هر چه پیشنهاد داده بود در ردیف های اول، دوم،سوم مشاهده نکرد و در برخی حوزه ها تبلیغ از یک کاندیدا توسط یک جناح ۴۸ ساعت قبل از شروع انتخابات آغاز شده بود ولی مردم هوشیار نشان دادند که وقتی تصمیم بگیرند و وارد صحنه شوند، کار را پیش می برند.
رییس جمهوری اضافه کرد: مشکلات هست، باید از آن عبور کنیم و در انتخابات گذشته دیدیم که مردم سکوت کردند، به خیابان ها نیامدند و انتخابات با امنیت و با شکوه و حضور حداکثری و رقابت انجام شد. امروز پیش روی ما انتخابات مهمی است که همه وظیفه سنگینی داریم.
رییس جمهوری با اشاره به انتخابات سال آینده، به مجریان برگزاری انتخابات گفت: باید مردم را تشویق کنیم و بخواهیم پای صندوق بیایند. مردم احساس کنند که اگر یک نفر پای صندوق نیاید مغبون شده و اهمال کرده است و بدانند که حضورشان پای صندوق های رای برای عظمت ایران در سطح جهانی چقدر مهم است.
روحانی افزود: با همان امنیت و آرامشی که انتخابات گذشته را برگزار کردید، انتخابات آتی را اداره کنید. همه باید مراقب باشیم که امکانات دولتی و عمومی به نفع جناح و یا فرد خاصی استفاده نشود که حرام است.
وی ادامه داد: اموال و امکانات دولتی تنها شامل قوه اجرایی نمی شود بلکه قوه قضاییه، مقننه و نیروهای مسلح و همه شرکت هایی که از اموال دولتی استفاده می کنند به معنای عام و تریبون های عمومی شامل این موضوع می شود.
رئیس دولت یازدهم اضافه کرد: هیچ کسی حق ندارد از رسانه عمومی، روزنامه و یا سایتی که از بیت المال اداره می شود، در انتخابات نسبت به فرد و یا جناح خاصی استفاده کند که این مساله ممنوع و مسئول نظارت بر آن وزارت کشور است.
روحانی گفت: نمی پذیرم که کسی بگوید شورای نگهبان مسئول است، شورای نگهبان مسئولیت نظارت بر انتخابات را دارد. اگر کسی تخلف کند، چه نیروهای نظامی، مسلح و امنیتی باید بایستیم و فریاد بزنیم. هر کسی می خواهد می تواند از اموال شخصی خرج کند و طرفدارانش نیز از اموال شخصی برایش خرج کنند اما استفاده از بیت المال ممنوع است.
رییس دولت تدبیرو امید با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر دو قطبی شدن انتخابات اظهار کرد: نگذاریم انتخابات قطبی شود چرا که دردسر درست می کند. تجربه داریم و دیدیم چه مشکلاتی بوجود آمد چرا که وقتی قطبی شد، احساساتی و شعاری می شود.
روحانی با بیان اینکه انتخابات در واقع نباید رقابت جناح ها و احزاب باشد، افزود: باید رقابت بین برنامه های افراد و احزاب باشد و نقدها باید بر اساس برنامه ها صورت گیرد.
وی اضافه کرد: در انتخابات فردی برنده و فردی دیگر بازنده می شود، نباید کاری کنیم که در طول چهارسال فرد بازنده کینه برنده را به دل بگیرد، همه ما برادر، دوست و اهل یک دین هستیم، باید در فضای سالم رقابت کنیم و مردم به هر کسی رای دادند روی چشم قرار دهیم.
رییس دولت یازدهم تصریح کرد: علت اینکه نظام در برابر مشکلات با قدرت ایستاده، به خاطر انتخابات است. انتخابات، حضور و مشارکت مردم، نظام را تثبیت می کند و بزرگترین قدرت در برابر دشمنان نظام است.
روحانی با تاکید بر اینکه بدانیم کل انتخابات امانت الهی است، گفت: خدا تاکید دارد که امانت را به اهلش بدهیم چرا که سرنوشت کشور، آینده مملکت و قدرت و امنیت کشور است و ما می خواهیم یک امنیت بزرگ را به فرد سالم تقدیم کنیم.
وی افزود: همه باید تلاش کنیم فرمان الهی را به خوبی اجرا کنیم و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند رای حق الناس مردم است پس باید دقت و مراقبت کنیم. زبان ما آرای صندوق است و هر چه بود سر فرود آوریم.
رییس جمهوری گفت: امیدواریم با جهاد و تلاش شاهد انتخاباتی خوب، سالم، رقابتی و خیره کننده برای چشمان همه دشمنان و امیدوار کننده برای دوستان در همه دنیا باشیم.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به اینکه نمی خواهم در رابطه با برجام صحبت کنم هر چند که باید در این زمینه صحبت های زیادی کرد، گفت: برجام کار بزرگی بوده است. ولی برخی فکر می کردند اگر با دنیا پای میز مذاکره بنشینیم، پیشرفت هسته ای کشور متوقف یا کند می شود.
روحانی خاطرنشان کرد: افتخار ما این است که بعد از برجام IR8 را که ۲۰ برابر سانتریفیوژهای کنونی بهره دهی دارد را تکمیل کردیم و در حال حاضر به آن ها گاز تزریق شده است و کار می کنند.
وی افزود: در امور هسته ای و فناوری هسته ای به تجارت جهانی رسیده ایم و در حال حاضر خرید و فروش می کنیم. موضوعی که از دید آن ها گناه کبیره بود. امروز مواد غنی شده را از ما می خرند و کیک زرد به ما می دهند؛ ما آب سنگین در مرحله اول به آمریکا و در مرحله بعد به روسیه فروختیم.
رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه اصلا فرض کنیم برجام هیچ کاری نکرده است، تصریح کرد: اگر برجام یک کار هم کرده بود این است که قطعنامه های الزامی فصل هفت شورای امنیت سازمان ملل را بدون اینکه یک لحظه و یک ساعت اجرا و عمل شود، برای اولین بار در تاریخ سیاسی جهان، لغو کردیم.
روحانی اظهار کرد: هیچ کشوری نبوده که امور را به فصل هفت منشور سازمان ملل بکشانند و تصویب کنند مگر اینکه یا آن نظام را سرنگون یا جنگ را بر او تحمیل کرده اند؛ در غیر این صورت اگر نمونه ای دارید، بگویید.
وی ادامه داد: کشوری هستیم که این قطعنامه ها را به دست همان هایی که قطعنامه ها تصویب شده بود، لغو کردیم. البته برخی فکر می کردند منقلی هست و می توانند قعطنامه ها را در آتش بیندازند.
رئیس جمهوری تاکید کرد: تلاش و اقدام سیاست خارجی به ثمر نشست و قطعنامه ها را توسط شورای امنیت لغو کرد. تیتر ما این بود کشور تهدید کننده صلح و امنیت بین المللی تبدیل شده به کشوری که باید با آن همکاری کرد.
روحانی با بیان این که از برجام نترسیم، گفت: درباره آن حرف بزنیم و بگوییم. برخی سایت ها فکر می کنند اگر حرف بزنند تعریف از دولت می شود. حالا حرام که نیست یکبار هم از دولت تعریف شود.
وی اضافه کرد: در این مسیر رهبر معظم انقلاب راهنمایی کردند، ملت به صحنه آمدند و این افتخار ملی است، ما هم به عنوان خادم کار کردیم. همه دنیا به این مساله اذعان دارند. اسرائیل و تندروهای آمریکا می گویند اشکال برجام این است که ایران سر طرف مقابل کلاه گذاشته است در حالی که ما از همان روز اول گفته بودیم، برجام برد – برد است.
وی در ادامه سخنان خود با تشکر از همه خادمان، مدیران و مسئولین که بار سنگین اداره کشور را به عهده دارند، گفت: هفته ها و ماه های اخیر شاهد رحمت الهی و نزول برکات برف و باران که بطور طبیعی سیل و خسارت بهمراه داشت، بودیم و در این مقطع کمک به مردم و دستگیری مردم توسط مسئولین، هلال احمر، امدادهای ضروری و مردمی که به صحنه می آیند، قابل تقدیر و تشکر است.
روحانی گفت: در برخی استان ها با مشکلاتی مواجه هستیم مانند محیط زیست و ریزگردها و مشکلاتی که به همراه دارد ولی بحمدالله هم مردم، فهیم و صبور هستند و هم مسئولین، خستگی ناپذیر و پرتلاش و مشکلات را یکی پس از دیگری حل کرده و خواهند کرد.
وی با اشاره به سفرش به اهواز اظهار کرد: مشکلاتی که در طول ۴۰ الی ۵۰ سال گذشته به تدریج بوجود آمده یکی دو ساله حل و فصل نخواهد شد. متاسفانه برخی از ما با طبیعت جنگیدیم و خوش رفتاری نکردیم ولی طبیعت صبور است.
رییس جمهوری گفت: وقتی ما به طبیعت ظلم می کنیم یا زمین را آلوده می کنیم و حقابه دریاچه و تالاب ها را نمی دهیم و وقتی اطرافمان در این مسیر همکاری نمی کنند، نتیجه این می شود که مشاهده می کنید.
روحانی با بیان اینکه قهر طبیعت نتیجه ظلم ماست، گفت: این ظلم یک روزه نیست، سالیان دراز ظلم شده و امروز باید تصمیم بگیریم و اساس آن توبه است. توبه یعنی بازگشت به تبع صحیح. یعنی بازگشت به طبیعت سالم و درست و به فطرت. یعنی بازگشت به قانون و نظم که اول باید تصمیم بگیریم، بعد به قانون برگردیم و سپس اجرا کنیم. بعد از توبه باید عمل صالح انجام دهیم؛ زمین را آباد کنیم، دریاچه ها و تالاب ها را نجات دهیم و چشمه های ریزگرد را مهار کنیم. در این صورت محیط زیست خوب هم خواهیم داشت.
وی با اشاره به قرارداشتن در ایام نوروز خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا در ایام نوروز نشاط برای مردم فراهم کنیم، امسال غم و غصه و نگرانی قدری زیاد بود و امیدواریم که عید نوروز جبران شود.
رئیس دولت تدبیر و امید تاکید کرد: با مردم قدری مهربانتر برخورد کنیم تا غم و غصه چند ماهه گذشته در زمینه حوادث قطار، پلاسکو و از دست دادن عزیزان با قرار گرفتن در ایام نوروز و آغاز سال جدید التیام یافته و مردم هم لبخند بزنند.