
افزایش ۲برابری درآمد کشاورزان طبس با کشت کلزا
مدیر جهاد کشاورزی طبس گفت: کشت موفق دانه روغنی کلزا در سال ۹۶-۹۵ در طبس، ضمن پایداری تولید گندم باعث افزایش ۲برابری درآمد کشاورزان در واحد سطح نسبت به محصول رقیب (جو) شده است .
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبرشرق به نقل از ایسنا منطقه خراسانجنوبیداوود بخشایی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا منطقه خراسانجنوبی، گفت: کلزا از مهمترین گیاهان روغنی است که دارای ۴۲درصد روغن و ۵۶درصد آن به عنوان غذای دام و طیور مورد استفاده قرار میگیرد .
وی ادامه داد: به طور معمول کلزا دارای ۳۵درصد پروتئین است و به عنوان منبع مهم تامین پروتئین به شمار میرود.
مدیر جهاد کشاورزی طبس با اشاره به اینکه روغن کلزا به دلیل ترکیب مناسب اسیدهای چرب غیر اشباع اسید لینولئیک (امگاء) اسید الفا لینونیک (امگاء۳) با کیفیتترین روغنهای خوراکی است، افزود: با توسعه کاشت کلزا و کنجد و تولید روغن، وابستگی ما به واردات از کشورهای خارج کاهش مییابد.
بخشایی با اشار به اینکه کاشت کلزا دارای مزایای زیادی است، تصریح کرد: خسارت زیاد علفهای هرز و بیماریهای حشرات ناشی از عدم تناوب زراعی باعث شده که عملکرد غلات به ویژه گندم کاهش یابد.
وی ادامه داد: کشت کلزا برای زراعت گندم و جو بهترین تناوب است و کشت گندم بعد از کلزا موجب افزایش ۱۵ تا۲۰درصدی محصول گندم میشود.
مدیر جهاد کشاورزی طبس افزود: کلزا به دلیل قدرت و ساختار ریشهای مناسب، سبب بهبود وضعیت خاک شده و از فرسایش جلوگیری میکند.
بخشایی با بیان اینکه زراعت کلزا باعث حفظ رطوبت خاک میشود، گفت: کلزا با تولید فراوان گرده، سبب جذب حشرات مفید از جمله زنبور عسل میشود.
وی، کنترل علفهای هرز، پایداری تولید، کنترل بعضی از نماتدها را از دیگر مزایای کشت کلزا عنوان کرد.
مدیر جهاد کشاورزی طبس اظهارکرد: کشت موفق دانه روغنی کلزا در سال ۹۶-۹۵ در طبس، ضمن پایداری تولید گندم باعث افزایش ۲برابری درآمد کشاورزان در واحد سطح نسبت به محصول رقیب (جو) شده است.
بخشایی افزود: در زمینه توسعه کشت کلزا و تشویق و ترغیب کشاورزان درخصوص کشت این محصول در سال زراعی ۹۷-۹۶، کلاسهای آموزشی توسط اداره آموزش و ترویج این معاونت و با همکاری اداره تولیدات گیاهی در روستاهای محمدآباد، جمز، کردآباد برگزار شده و در سایر روستاها برابر برنامه زمانبندی ادامه خواهد داشت.