
اختصاص صد در صدی ۳۸ میلیارد تومان برای ساخت مجتمعهای آبرسانی روستایی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبر شرق و به نقل از فارس از بیرجند، علیاکبر بسکابادی عصر امروز در جلسه بررسی چالشهای آبی روستاهای استان به مجتمعهای آبرسانی به روستاهای خراسان جنوبی اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از منابع درآمد شرکت آب و فاضلاب روستایی از محل فروش آبهاء بوده که ضریب آن در استان ۰٫۵۸ درصد است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با بیان اینکه درآمد شرکت آب و فاضلاب روستایی استان از محل فروش قبوض آب ناچیز است، یادآور شد: در قانون بودجه ۹۶ کمک زیان آب و فاضلاب روستایی ۳۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
بسکابادی با بیان اینکه اعتبارات تملک و دارایی از دو منبع استانی و ملی تأمین میشود، افزود: شرکت آب و فاضلاب روستایی تا سال ۸۵ ردیف اعتبار ملی برای مجتمعهای آبرسانی روستایی داشت و دوباره در سال ۹۳ این امر برقرار شد و در این زمینه در سالهای ۹۴ و ۹۵ پرداختی داشتهایم.
وی ادامه داد: در قانون لایحه بودجه سال ۹۶ رقمی معادل یکهزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای آبرسانی روستایی در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با اشاره به تخصیص ۵۰۰ میلیون دلار از محل صندوق ذخیره ارزی برای آبرسانی به روستاهای کشور گفت: سهم خراسان جنوبی از این میزان ۳۸ میلیارد تومان بوده که با اختصاص آن تا پایان امسال ۶۴ روستا در استان از گردونه آبرسانی سیار حذف میشوند.
بسکابادی افزود: در حال حاضر ۶۴ مجتمع نیمه تمام برای آبرسانی به روستاهای استان وجود دارد که پیشرفت فیزیکی آنها بین ۲۰ تا حدود ۹۰ درصد بوده است.
وی یادآور شد: برای تکمیل مجتمعهای آبرسانی نیمه تمام در استان ۳۲۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
* بهرهبرداری از ۲۴ پروژه آب و فاضلاب در دهه فجر
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی به پروژههای قابل افتتاح این شرکت در دهه فجر امسال اشاره کرد و افزود: در دهه فجر ۲۴ پروژه برای برخورداری روستاها از نعمت آب سالم و یا بهبود شبکههای آبرسانی در سطح استان اجرا میشود.
بسکابادی اضافه کرد: بیشتر مطالبات شرکت آب و فاضلاب روستایی استان از بخشهای عمومی و دولتی است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۲۳ روستای استان با ساخت مجتمعهای آبرسانی از گردونه آبرسانی سیار حذف شدهاند، گفت: تاکنون برای ساخت مجتمعهای آبرسانی روستایی استان ۳۸ میلیارد تومان به طور ۱۰۰ درصد اختصاص یافته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اعتباری که با سفر رئیس جمهور برای شرکت آب و فاضلاب روستایی استان مصوب شد ۳۰ میلیارد تومان بوده است، تصریح کرد: روز گذشته از این محل ۱۰ میلیارد تومان به استان ابلاغ شده که امیدواریم تا پایان این ماه نقدینگی آن صورت گیرد.
بسکابادی ادامه داد: همچنین سهمیه استان از ردیف مجتمعهای ملی ۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و محل اسناد خزانه اسلامی ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان است.
* اختصاص ۱۰۰ درصدی اعتبارات ۲ درصد نفت به خراسانجنوبی
وی با بیان اینکه خوشبختانه اعتبارات ۲ درصد نفت به طور ۱۰۰ درصدی به استان اختصاص یافته است، یادآور شد: سهم شرکت آب و فاضلاب روستایی استان از این محل ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بوده که با تخصیص آن دیون پیمانکاران پرداخت میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۱۳ درصد از اعتبارات تملک و دارایی تخصیص یافته است، اضافه کرد: در مجموع شرکت آب و فاضلاب روستایی استان از محل اعتبارات تملک و دارایی، دو درصد نفت و ماده ۱۸۰ اعتباری بالغبر ۳۰ میلیارد تومان داشته که از این میزان ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تخصیص یافته است.
* خیران برای آبرسانی به روستاها ورود پیدا کنند
بسکابادی از خیران خواست تا برای رفع مشکل آب در روستاها ورود یابند و گفت: در حال حاضر ۳۴ روستای استان با کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان آبرسانی میشوند که خیران میتوانند در این امر مشارکت کنند.
وی با اشاره به اینکه ۲۹ درصد از هدررفت آب در روستایی به دلیل فرسودگی شبکهها است، تصریح کرد: میزان یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر لوله فرسوده در شبکههای آبرسانی روستایی و ۹۰۰ کیلومتر لوله در خطوط انتقال آب روستایی استان فرسوده هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی ادامه داد: برای بهبود شبکههای آب روستایی استان نیاز به ۲۸۰ میلیارد تومان اعتبار وجود دارد که اگر مردم مشارکت کنند این میزان به ۱۲۰ میلیارد تومان کاهش مییابد.
بسکابادی به لزوم راهاندازی نهضت آبرسانی به روستاها توسط خیران تاکید کرد و افزود: با کمک خیران و مشارکت مردم میتوانیم تا حد زیادی در رفع مشکلات آب به روستاهای استان موفق عمل کنیم.
وی یادآور شد: بنیاد برکت در سال گذشته چند روستا در نهبندان را آبرسانی کردند و امسال تعداد بیشتری در برنامههای بنیاد برکت است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با بیان اینکه در اوایل انقلاب ۱۱ روستای استان با جمعیت یکهزار و ۵۷۰ خانوار آبرسانی شدهاند، تصریح کرد: در حال حاضر قدمت برخی از شبکهها بالای ۴۰ سال بوده و عمر مفید شبکهها ۲۵ سال است.
بسکابادی ادامه داد: همچنین برخی از روستاها توسط خیران آبرسانی شدهاند و کمتر مسائل استاندارد رعایت شده است.
وی افزود: برخی از روستاها به دلیل زلزله سریع آبرسانی شدهاند و لولههای استانداری بکار برده نشده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی به سامانه تلفن ۱۵۲۳ اشاره کرد و گفت: با راهاندازی این سامانه از این پس مشترکان آب و فاضلاب روستایی استان میتوانند در هر لحظه از شبانه روز با وارد کردن شماره شناسایی قبض خود ضمن آگاهی از مبلغ آب بهاء، نسبت به پرداخت آن به صورت تلفنی اقدام کرده و با این روش به میزان قابل توجهی در کاهش هزینه چاپ و توزیع قبوض کمک کنند.