آفات، بلای جان ۲۰۷ هکتار از باغات گردوی استان؛ مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی:

آفات، بلای جان ۲۰۷ هکتار از باغات گردوی استان؛

رییس جهادکشاورزی خراسان جنوبی گفت: : حدود ۲۰۷ هکتار از باغات گردو استان گرفتار آفت شده‌اند که بسته به شرایط اقلیمی منطقه شدت آلودگی متغییر بوده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبر شرق، هاشم ولی پبا اعلام این خبر  اظهار داشت: حدود ۲۰۷ هکتار از باغات گردو استان گرفتار آفت شده‌اند که این آفت‌ها شامل؛ آفت غالب، پروانه فری یا کرم خراط است.

وی در خصوص شدت آلودگی های باغات گردو تصریح کرد: بسته به شرایط اقلیمی منطقه شدت آلودگی از ۵ تا ۷۰ درصد متغییر است که شهرستان های قاین، سرایان و فردوس بیشترین حجم خسارت را متحمل شده‌اند.

رییس جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی یادآور شد: آفت درخت گردو حشره کامل پروانه‌ای با بالهای سفید با لک‌های گرد متمایل به آبی و لاروهای زرد رنگ با تعداد زیادی نقاط سیاه است.

ولی پور مطلق ادامه داد: از جمله روش‌های مبارزه و کنترل این آفت رعایت اصول زراعی مانند هرس و سوزاندن شاخه‌های خشک و آلوده از شدت خسارت‌های بعدی می‌کاهد.

وی ادامه داد: آبیاری مناسب و اعمال مدیریت تغذیه باغات، نصب تله‌های فرمونی و تله‌های نوری در باغات، استفاده از خمیر سمی یا مفتول سیمی در دالان‌های فعال آفت برای نابودی لارو آفت نیز در کاهش جمعیت آفت موثر است.

رییس جهادکشاورزی خراسان‌جنوبی افزود: بر اساس قوانین سازمان حفظ نباتات این آفت جزء آفات خصوصی بوده و رسالت این سازمان هدایت کشاورزان و ارائه توصیه‌های فنی به آنها است.

ولی پور مطلق اضافه کرد: در این راستا برنامه‌های از جمله؛ روش‌های پیش آگاهی در خصوص وضعیت آفات با نصب فرمون‌های جنسی در باغات، اطلاع رسانی به کشاورزان از طریق برگزاری کلاس‌های آموزشی، پخش برنامه‌های رادیویی، تهیه و نصب پوسترها و بنرهای آموزشی در خصوص شناسایی آفت و روش‌های مبارزه و کنترل آن، اجرای طرح خرید لارو و حشرات کامل(قبل از تخم ریزی) از باغداران و اجرای طرح‌های هرس و انهدام شاخه‌های آلوده در مناطق اجرایی شده است.

وی تصریح کرد: همچنین در این خصوص بازدید مسئولین کشوری(ریاست سازمان حفظ و نباتات کشور و ریاست سازمان بحران کشور) از مناطق آلوده استان و در خواست اعتبار از محل مدیریت بحران برای مبارزه در قالب طرح مدون ارسال شده است.

رییس جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی یادآور شد: در سال‌های گذشته از محل اعتبارات خشکسالی، مبالغی برای مبارزه با آفت برای استان تخصیص داده شده و در حال حاضر نیز پیگیری برای تخصیص اعتبار خاص برای کنترل این آفت در حال انجام است.