
آغاز برداشت زیتون در طبس؛
داوود بخشایی با اعلام این خبر افزود:سطح زیرکشت زیتون در شهرستان طبس ۲۵۲ هکتار است و تعداد بهرهبرداران زیتون کار در این شهرستان ۱۵۰ نفر است.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان طبس گفت: از ۲۵۲ هکتار ۱۴۲ هکتار بارور و ۱۱۰ هکتار نهال است که پیشبینی میشود به علت دمای بالا در فروردین ماه در زمان گلدهی و خسارت گرمازدگی میزان تولید با ۳۵ درصد کاهش به میزان ۳۹ تن زیتون برداشت شود.
بخشایی افزود: از این میزان ۱۹ تن آن برای کنسرو و ۲۰ تن آن برای روغنکشی استفاده میشود و محصول تولیدی در داخل شهرستان مصرف میشود.
وی اظهار داشت: امسال ۵ هزار و ۵۰۰ اصله نهال زیتون رقم زرد بین متقاضیان از طریق فعالسازی بخش خصوصی توزیع شده و در راستای حمایت از زیتونکاران علاوه بر ارائه خدمات فنی و کارشناسی، طرح توسعه و اصلاح باغات زیتون با به کارگیری یک نفر ناظر فنی باغ در سطح باغات شهرستان در سطح ۲۰۰ هکتار با اعتبار ۵۵۰ میلیون ریال اجرا شد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان طبس گفت: درخت زیتون یکی از منابع تامین کننده موادغذایی به شمار رفته و به دلیل مقاومت به کم آبی و سازگاری با خاکهای کم بازده و فقیر، تولید محصول با ارزش و کم هزینه از نظر اقتصادی اهمیت زیادی دارد.
بخشبایی با بیان اینکه از فرآوردههای زیتون میتوان به کنسرو روغن و زیتون پرورده اشاره کرد افزود: برداشت محصول برای کنسرو زیتون سبز در شهرستان طبس با توجه به تجربه مردادماه انجام میشود که بلافاصله بعد از شروع تغییر رنگ میوه از سبز به زرد است و زمان مناسب برداشت زیتون برای روغنکشی هنگامی است که رنگ میوه تیرهتر باشد که اواخر مهرماه و نیمه اول آبان است.
وی اظهار داشت: مصرف زیتون اشتهاآور، تصفیه کننده و کاهش دهنده فشار خون، پیشگیری از سکته قلبی، لاغ کننده، تقویت کننده ذهن و کاهش دهنده آلزایمر است.